Irak’ta ABD üssüne saldırı

Irak’ta ABD üssüne saldırı

ABONE OL
00:27 - 21/01/2024 00:27
Irak’ta ABD üssüne saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irak’taki Amerikan üssü füze saldırısının hedefi oldu. Yetkililer, saldırı neticesinde üsteki personelden yaralananlar olduğunu açıkladı.

Konuya ilişkin olarak bilgi veren ABD’li bir yetkili, Irak’taki Ayn El-Esad Hava Üssü’ne yapılan saldırı neticesinde Amerikalı personelden bazılarının hafif şekilde yaralandıklarını söyledi. Saldırı neticesinde Iraklı bir askerin de ağır yaralandığı belirtildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD’li kaynak, saldırıya ilişkin eldeki ilk verilere göre saldırının balistik bir füzeyle düzenlendiğini gösterdiğini söyledi. Ancak farklı bir türde roket saldırısının da olası olduğu belirtilirken saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

Son dönemde Irak’ta başkent Bağdat ve Kuzey Irak’taki Erbil Havalimanı yakınlarındaki üsler de dahil olmak üzere ABD üslerine çok sayıda saldırı düzenlendi. İsrail’in Gazze saldırılarının başlamasının ardından bölgedeki ABD üslerine saldırılar arttı.

Şu ana kadar düzenlenen saldırıların çoğunluğunu, İran destekli Irak İslami Direniş üstlenmişti. Son saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

VOA tarafından geçilen Irak’ta ABD üssüne saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Irak’ta ABD üssüne saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Irak’ta ABD üssüne saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.