İnsanlık “Anne lütfen ölme” sözüyle can çekişiyor

İnsanlık “Anne lütfen ölme” sözüyle can çekişiyor

ABONE OL
12:09 - 24/08/2019 12:09
İnsanlık “Anne lütfen ölme” sözüyle can çekişiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye iki kadın cinayeti ile sarsıldı. Kırıkkale ve Konya’da eşleri tarafından çocuklarının gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut ve Tuba Erkol cinayetine toplumun he kesiminden tepkiler yağıyor.

Merkezi Duisburg’ta bulunan Almanya Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Metin Es, Katil koca mı? Devlet mi? konulu yazıyı ele alarak, ülkedeki kadın cinayetlerini sorguladı.

Emine Bulut cinayeti insanlığımızı sorguladı diyen Gazeteci Es; Çünkü, insanlık “Anne lütfen ölme” sözüyle can çekişti. Çok, çok acı bir olay.
Bu çığlık haliyle duyarlı insanları çok etkiledi. Hepimizi bu utanç cinayetlerine karşı kenetledi. Fakat bu çığlığın takipçisi olmalıyız. Başka cinayetlerin olmaması için sesimizi gür çıkarmalıyız. Utanç cinayetlerini sorgulamamız gerekmektedir.

Adına „Töre “veya „Namus “dedikleri cinayetler, ne yazık ki orta çağ karanlığından günümüze sıçramış zihniyetinin temsilcileridir. Kadının namusu toplumun onuru sayılıyor. Ahlak ve namus denilince ne yazık ki sadece kadınlar konuşuluyor.

Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan ve kendi iğrenç emelleri için kız çocuklarına yönelik fetva verenleri biliyoruz.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.