DOLAR

32,5498

0.14%
EURO

34,9139

-0.23%
ALTIN(gr)

2.438,90

0,15%
BİST 100

9716.77

0,15%
Inndesing Fuarı açıldı

Inndesing Fuarı açıldı

ABONE OL
23:09 - 13/11/2019 23:09
Inndesing Fuarı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da ticaret hacmi 4 milyar dolara ulaşan otel yenileme sektörüne yön veren Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme ve İş Platformu Fuarı (Inndesıgn) sade bir törenle ziyaretçilere kapılarını açtı.

Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Inndesing İş Platformu ve Fuarı açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, sektörün önemli paydaşları ile Türkiye

Türkiye İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Karadeniz Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (Kartimder), Tesisast, İnşaat Sanayicileri ve Malzemecileri Derneği (Timkoder), Bursa Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (Burtimder), Denizli İnşaat Malzemecileri ve Satıcıları İş İnsanları Derneği (Dimsiad) ve Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (Kontimder) ile otel yöneticileri ve turizm yatırımcıları katıldı.

Otel Yapıları, Tasarım, Yenileme ve İş Platformu Fuarı’nı (Inndesıgn) düzenleyen Akdeniz Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Fatih Onkar, 2019 turizm sezonunun sektör açısından oldukça verimli geçtiğini ve Antalya’ya gelen turist sayısında tüm zamanların rekoru kırıldığını söyledi.

Ekim ayı sonu itibariyle Antalya’ya gelen turist sayısının 12 milyon 500 bini aştığını belirten Onkar, turizm sektörünün lokomotifi Antalya’da 91’i yatırım belgeli, 788’i de işletme belgeli olmak üzere toplam 879 turistik tesis ile bu tesislerde 500 bine yakın yatak bulunduğunu anımsattı. Onkar, şöyle devam etti.

”Antalya’daki otellerin yarısının 15 yaş ve üzerinde bulunuyor. Turist talepleri de sürekli değişiyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte müşterilerin de talepleri değişmeye başladı. Oteller de müşterilerin taleplerine göre tesislerini geliştiriyor, yeniden dizayn ediyor. Temalı ve öyküsü olan oteller ile daha çevreci oteller faaliyete başlıyor.”

ANTALYA’DA TURİZMDE RENOVASYON ZAMANI

Antalya’da otel yenileme sektörünün ticaret hacminin 4 milyar dolar civarında olduğunu vurgulayan Onkar, ”Dünyada turizm sektöründe tercihler değişiyor. Genç nesil farklı taleplerde bulunuyor. Orta ve ileri yaş grupların talepleri ise farklı. Şimdi otel yenileme zamanı. INNDESİNG Fuarı da bu açıdan otel işletmeleri ve yatırımcıları için önemli yol gösterici olacak” dedi.

Fuarda, turizm sektör yatırımcıları, mimarlık şirketleri ve tasarımcılar ile yapı elemanları sektörünü bir araya getirdiklerini açıklayan Fatih Onkar, sektöründe önemli noktalarda bulunan mimarlık ve tasarım firmaları ile turizm yatırımcılarını buluşturduklarını sözlerine ekledi.

FUARDA TURİZM SEKTÖRÜ TARTIŞILIYOR

Fuarda Türkiye Yangınlardan Koruma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) ve İç Mimarlar Odası Antalya Şubesi işbirliği ile düzenlenen ”Otel Yapılarında Yangın Güvenliği Tasarım ve Uygulama Paneli” de düzenlendi.

Fuarın ikinci günü 14 Kasım’da ise Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin ile turizmciler, sektörde markalaşma konusunu tartışacak.

Kendi alanında marka olmuş 50’ye yakın firmanın katıldığı fuarda İç Mimarlar Odası öncülüğünde de Tasarım Sokağı hazırlandı. Fuar 16 Kasım Cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

ha-ber.com/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.