İngiltere’nin Son Ankara Anlaşmalıları

İngiltere’nin Son Ankara Anlaşmalıları

ABONE OL
20:11 - 12/06/2021 20:11
İngiltere’nin Son Ankara Anlaşmalıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla birlikte Türkler’e özel ‘Ankara Anlaşması’ olarak adlandırılan vize tipini sonlandıran İngiltere’de, yeni nesil gurbetçiler hayatlarını düzene koymaya başladı.

Coşkun Emran, ‘kendi işini kurarak çalışma’ esasına dayalı bu vizeyle, oturuma son hak kazananlar arasında. İngiltere’de pazar araştırma ve satışla ilgili danışmanlık işinde beş yılı geride bıraktığı için şimdi kalıcı yerleşime başvuruya hazırlanıyor.

Eşi Burcu Emran da “hep onun geleceği için” dediği bebeğinin artık yeterince büyüdüğüne inanınca Türkiye’de devam ettiği medya sektöründeki işini bırakıp İngiltere’ye, eşinin yanına gelmiş.

Şimdi, artık geçmişini değil geleceğini düşünmek istediğini, bir İtalyan’dan yeni devraldığı pizza dükkanının, yeniden müşterilerle dolmasının heyecanını yaşadığını söyledi.

Nedeni, İngiltere’de restoranlar için salgın koşullarının daha yeni gevşetilmesi.

Havuzlu siteden kiralık odaya

Coşkun Emran, evini arabasını satıp kızını da eşine emanet ettikten sonra Londra’ya geldiğinde, hayat standardında düşüş yaşadığından söz etti. İstanbul’da havuzlu sitedeki evinden Londra’da paylaşımlı bir eve taşındığını, burada kiraladığı odada yaşayarak idare ettiğini anlattı.

Bir odası için ayda 500 sterlin ödediğini söylediği evin diğer odalarında da kendi gibi başka göçmenler kalıyormuş.

Aradan geçen zamanda kendinden haberdar olmak isteyen ve “biz de mi gelsek?” diyen arkadaşlarından hiçbirinin, cesaret edip de gelemediğini söyleyen Coşkun Emran; “Çünkü buraya gelmek o kadar da kolay değil” dedi. Onlara buradaki yaşamın her boyutunu anlattığını söyledi.

Emran “Türkiye’de geride kalan yüksek standartlı yaşama burada hemen başlamak o kadar da kolay değil” diyor ama ona göre ‘öngörülebilirlik’ bile yeterince umut verici.

“Beş yılda yeni hayatımızı, İstanbul’daki gibi kurduk”

Burcu Emran, şimdi sessiz bir yerde kiraladıkları iki odalı evde hayatlarından memnun olduğunu, kendileri gibi başka çocuklu Türk ailelerinin de mahalleye taşındığını; dahası, 23 Nisan çocuk bayramını dahi birlikte kutladıklarını anlattı.

Emran ailesi Londra’da İtalyan pizzası işine girişen başka Türk var mı bilmiyor ama Türkiye’den gelen göçmenlerin kebap restoranı ve süpermarket işinde, pazarın yüzde 80’ine hakim olduğunu düşünüyor.

Pizza dükkanı kaça devralınır?

İşe başlama maliyeti konusunda sorulan sorulara, Coşkun Erman’ın kısa yanıtı, “Türkiye’de bir ev parası” oldu.

Ailece göç etmenin kendilerine maliyeti ise bir ev bir de otomobil olmuş. Oturdukları evin aylık kirası 1250 sterlin. Faturalarla birlikte 1750 sterlin sabit giderleri olduğunu belirten Emran, İngiltere’de çarşı pazar alışverişinin ucuz, bir otomobil almanın da çok pahalı olmadığını düşünüyor.

Bütün bu giderler için güvendiği bir pazarlama danışmanlığı işi ve şimdi de eşi Burcu Emran’ın işlettiği küçük pizza dükkanı var.

VOA tarafından geçilen İngiltere’nin Son Ankara Anlaşmalıları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere’nin Son Ankara Anlaşmalıları haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere’nin Son Ankara Anlaşmalıları haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.