İngiltere’den Rusya’ya “Ukrayna’yı İşgal Etmeyin” Uyarısı

İngiltere’den Rusya’ya “Ukrayna’yı İşgal Etmeyin” Uyarısı

ABONE OL
14:17 - 10/02/2022 14:17
İngiltere’den Rusya’ya “Ukrayna’yı İşgal Etmeyin” Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın bugünkü Brüksel temaslarında, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i “Ukrayna’yı işgal etmemesi” konusunda uyarması bekleniyor.

NATO’da yapacağı görüşmeler öncesinde konuşan Johnson, “İngiltere, Avrupa güvenliğinin değişmez savunucusudur” dedi.

Johnson, NATO’nun konuyla ilgili taviz vermeyeceğinin vurgulanmasının önemine de dikkati çekerek “Bu, her NATO müttefiki ve her NATO üyesi olmak isteyen Avrupa demokrasisi için geçerlidir” diye konuştu.

Johnson bugün Brüksel’de ve Varşova’da temaslarda bulunacak. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın da Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelmesi bekleniyor.

İngiltere Başbakanlığı, “ülkenin Rusya-Ukrayna krizinin çözümü için uluslararası çabalara liderlik ettiğini” bildiriyor.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da yaptığı açıklamada, “NATO’da olsanız da olmasanız da, yapmaya çalıştığımız şey, ülkelerin güvenlik ittifaklarını seçme konusundaki egemenlik haklarını korumaktır” dedi.

Ukrayna sınırında 100 binden fazla askeri bulunan Rusya, olası işgal iddialarını reddediyor. ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve NATO ise Putin’in Ukrayna’yı ilhak etmesinden endişe ediyor.

Le Drian: “Kendimizi kandırmamalıyız”

Fransız Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, “Ukrayna sınırında durumun çok ciddi olduğunu düşünüyorum, kendimizi kandırmamalıyız” dedi.

Bakan Le Drian, “Rusya kendisine Ukrayna’ya karşı saldırganlık başlatmanın yolunu verdi, bu bir gerçek” dedi ve “Bildiğim kadarıyla, bu konuda alınmış bir karar yok, ancak Rus birliklerinin birkaç aydır sınırda konuşlandırılması ve devam eden askeri manevralar göz önüne alındığında, endişe etmek için yeterince neden var” şeklinde konuştu.

Normandiya Dörtlüsü toplanıyor

Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk arayışı çerçevesinde Fransa’nın gündeme getirdiği Normandiya Dörtlüsü de bugün Berlin’de toplanıyor. Paris toplantısının ardından Minsk Anlaşması’na ilişkin teknik detayları görüşmek üzere ikinci kez yapılan toplantıya, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Dimitri Kozak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin diplomatik temsilcisi Andriy Yermak, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un özel temsilcisi Jens Plötner ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un diplomasi baş danışmanı Emmanuel Bonne katılıyor.

VOA tarafından geçilen İngiltere’den Rusya’ya “Ukrayna’yı İşgal Etmeyin” Uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere’den Rusya’ya “Ukrayna’yı İşgal Etmeyin” Uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere’den Rusya’ya “Ukrayna’yı İşgal Etmeyin” Uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.