İngiltere’de Kraliçe’nin Ardından Neler Değişecek? 

İngiltere’de Kraliçe’nin Ardından Neler Değişecek? 

ABONE OL
16:10 - 10/09/2022 16:10
İngiltere’de Kraliçe’nin Ardından Neler Değişecek? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından hükümdarlık rolü, Kraliçe’nin en büyük oğlu Charles’a geçti.

Kraliyetin en uzun süre tahtta kalan kraliçesinin ardından gelecek değişiklikler Kral III. Charles’ın tahta geçmesiyle sınırlı kalmıyor.

Ülkenin ulusal marşından, kullanımda olan bozuk para ve banknotlar, posta kutuları, pulları, bayrakları ve hatta kiliselerdeki kraliyet dualarına varana kadar birçok şey artık Kral’a uyarlanacak.

Charles’ın hükümdarlığa geçmesi ve ulusal marştaki ‘Tanrı Kraliçe’yi korusun’ mısrasının ‘Tanrı Kral’ı korusun’ olarak yeniden uyarlanması ilk anda yapılan değişiklikler oldu.

Ancak üzerinde Kraliçe’nin betimlemesi olan para ve pulların, bayrakların, posta kutuları ve daha bir dizi objenin değiştirilmesi muhtemelen aylar, belki de yıllar sürecek.

Binlerce bayrak Kral için yeniden tasarlanacak

İngiltere’de emniyet binalarından donanma gemilerine varana kadar birçok ordu ve emniyet gücü birimlerinde Kraliçe’nin isminin simgesi olan EIIR işaretini taşıyan binlerce bayrak hala kullanımda.

İtfaiye kurumlarında Kraliçe’nin ziyareti sırasında kullanılan ve birçok uzmanın ‘E bayrakları’ adını verdikleri EIIR işaretleri bayrakların da Kral III. Charles’a göre yeniden tasarlanması gerekecek.

Piyasadaki 4,5 milyar adet sterlin banknotun yenilenmesi muhtemelen yıllar sürecek.

Paralar değişecek

Kraliçe’nin yüzünün betimlendiği, toplamda 80 milyar sterlin değerinde 4,5 milyar adet sterlin banknotu şu an piyasada. Uzmanlar, bu banknotların yerine tamamen Kral III. Charles’in resminin yer aldığı banknotların kullanımına geçilmesinin en az 2 yıl süreceğini tahmin ediyor.

Ülkede 50 sterlinlik banknotlar yenilendiğinde, ülkenin merkez bankası İngiltere Bankası’nın değişim sürecini tamamlaması 16 ay sürmüştü.

Kraliçe’nin ölümünün ardından bankadan yapılan açıklamada, piyasada kullanımda olan II. Elizabeth resimli banknot ve bozuk paraların geçerli olduğu, yeni para kullanımına geçiş süreciyle ilgili açıklamanın, ülkedeki “yas süreci bittikten sonra” yapılacağı belirtildi.

Kanada ve Yeni Zelanda da, Kraliçe’nin resminin yer aldığı kağıt ve bozuk para kullanan İngiliz Milletler Topluluğu üyesi ülkeler arasında.

Pullar ve posta kutularına ne olacak?

Ülkenin sembollerinden olan Kraliyet Postası’na ait binlerce posta kutusu arasında Kraliçe II. Elizabeth’in işaretlerini taşıyanlar muhtemelen yenileriyle değiştirilmeyecek. Zira, bazı Kraliyet Postası kutuları bugün hala Kral IV. George’un sembolünü taşıyor.

Ancak Kraliçe’nin resmedildiği pulların, banknot ve bozuk paralarda olduğu gibi zaman içerisinde piyasadan toplatılarak Kral’a uyarlanmış yeni tasarımlarla değiştirilmesi bekleniyor.

Diğer taraftan, birçok kişinin Kraliçe’nin sembolünün yer aldığı para ve pulları koleksiyon oluşturma amaçlı ellerinde tutma kararı alacağı tahmin ediliyor.

VOA tarafından geçilen İngiltere’de Kraliçe’nin Ardından Neler Değişecek?  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere’de Kraliçe’nin Ardından Neler Değişecek?  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere’de Kraliçe’nin Ardından Neler Değişecek?  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.