İngiltere’de Fırtına Nedeniyle ‘Kırmızı Alarm’ Verildi

İngiltere’de Fırtına Nedeniyle ‘Kırmızı Alarm’ Verildi

ABONE OL
22:29 - 18/02/2022 22:29
İngiltere’de Fırtına Nedeniyle ‘Kırmızı Alarm’ Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere’yi etkisi altına alan fırtına nedeniyle yetkililer halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları için çağrı yaptı.

Eunice adı verilen fırtınanın, özellikle kıyı bölgeleri başta olmak üzere birçok noktada rüzgarın şiddetini saatte 145 kilometreye çıkarması bekleniyor. İngiltere’nin meteoroloji biriminden yapılan açıklamada, Wight Adası çevresinde rüzgarın hızının rekor düzeye çıkarak şu ana kadar saatte 196 kilometreye kadar ulaştığı belirtildi.

Almanya’da Zeynep adı verilen Eunice Fırtınası nedeniyle İngiltere’nin güneyinde ve güneydoğusunda sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar ‘kırmızı alarm’ verildi. Bu, fırtınanın ‘ölüm riski’ yarattığı anlamına deliyor. İngiltere’nin tamamında ise akşam 21.00’e kadar daha düşük seviyede risk anlamına gelen ‘turuncu alarmı’ yürürlükte kalacak.

Eunice, Avrupa’yı son iki gün içinde vuran ikinci büyük fırtına. İlkinde Almanya ve Polonya’da en az 5 kişi yaşamını yitirdi.

Eunice Fırtınası nedeniyle İngiltere’nin güneyinde ve Galler’de birçok uçuş ve tren seferleri iptal edildi. Ulusal parkların yanı sıra Londra’nın ünlü turistik yerleri de kapandı.

Londra Belediye Başkanı Sadı Han, “Tüm Londralılar’ı risk almaktan uzak durarak evde kalmaya ve kesinlikle zorunlu olmadıkça seyahat etmemeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.

İngiliz hükümet yetkilileri, fırtınaya karşı önlem konusunu görüşmek üzere acil olarak toplanma kararı aldı.

Ülke genelinde 10 noktada aşırı şiddetli sele karşı uyarı yapıldı.

Fırtınanın günün ilerleyen saatlerinde Almanya’yı da şiddetli bir şekilde vurması bekleniyor. Alman yetkililer de fırtına nedeniyle ülkenin Kuzey Denizi kıyılarında sel uyarısı yaptı.

Alman meteoroloji kurumu da en yüksek düzeyde risk alarmı olan ‘kırmızı alarmı’ devreye sokarken, Almanya’nın en büyük raylı hat şirketi Deutsche Bahn, ülkenin kuzeyine tüm tren seferlerini geçici olarak durdurdu.

VOA tarafından geçilen İngiltere’de Fırtına Nedeniyle ‘Kırmızı Alarm’ Verildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere’de Fırtına Nedeniyle ‘Kırmızı Alarm’ Verildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere’de Fırtına Nedeniyle ‘Kırmızı Alarm’ Verildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.