İngiltere Kraliçesi COVID’i Hafif Atlatıyor 

İngiltere Kraliçesi COVID’i Hafif Atlatıyor 

ABONE OL
22:16 - 21/02/2022 22:16
İngiltere Kraliçesi COVID’i Hafif Atlatıyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Buckhingham Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Kraliçe 2’nci Elizabeth’in COVID süreci hafif seyrediyor. Pazar günü COVID olduğu açıklanan Kraliçe, temel görevlerine devam edebiliyor.

Kraliçe’nin test sonucunun pozitif çıkması sonrasında görevine Windsor Kalesi’ndeki ikametgahında devam edeceği bildirildi.

Kraliçe, sonucu öğrendikten bir kaç saat sonra Çin’de devam eden kış olimpiyatlarında altın madalya kazanan İngiliz kadın curling takımına tebrik mesajı gönderdi.

Hastalığı soğuk algınlığı kadar hafif geçirdiği söylenen 95 yaşındaki Kraliçe, Başbakan’la telefon görüşmeleri de dahil görevlerine iyileşme sürecinde de devam edeceğini bildirdi.

Kraliçe ile ilgili paylaşılan diğer bir bilgiyse üç kez COVID aşısı olduğu ve sağlık ekibince virüse karşı tedavilere devam edildiği yönünde.

Kraliçe’nin virüse yakalandığı haberi tam da Başbakan Boris Johnson’ın “COVID’le yaşamak” başlıklı planını açıklaması öncesinde geldi.

İngiltere’de tedbirler yumuşuyor

İngiltere’de gelinen aşamada bazı tedbirlerin değişmesi öngörülüyor. Örneğin COVID testi pozitif çıkanların bile bu haftadan itibaren izolasyona girmesine gerek kalmayacak.

Aşıların, salgının seyrinde büyük değişiklikler yarattığına inanılan İngiltere’de, yaşına rağmen Kraliçe’nin de bu hastalığı hasarsız atlatacağına inanılıyor. Kraliçe’yi yakından takip eden doktorlar da iyimser.

Yakın geçmişte sırt ağrısı gibi şikayetleri olan Kraliçe’nin baston yardımıyla ayakta durduğu bir etkinlikte kendisini dinleyenlere “gördüğünüz üzere hareket etmekte zorlanıyorum” dediği öğrenildi.

Sarayı izleyen isimlerin haber karşısındaki değerlendirmesi “Kraliçe er geç bu hastalıkla karşılaşacağını biliyordu” şeklinde oldu.

Yapılan bir başka yorum ise Kraliçe’nin artık bu yaşta karşılaşacağı her şeye hazırlıklı olduğu.

Sarayda virüse yakalanan sadece Kraliçe değil. Geçen hafta oğlu Veliaht Prens Charles ve gelini Camilla’nın testleri de pozitif çıkmıştı. Prens Charles’ın kurduğu yardım derneğinin Ortadoğu’daki petrol zenginlerine bağış karşılığı Kraliyet nişanı ve İngiliz vatandaşlığı sattığı iddiaları ortaya atılmış, diğer oğlu Andrew ise cinsel istismar davası açan Virginia Giuffre ile geçen hafta mahkeme dışında bir anlaşmaya varmıştı. Kraliçe’nin COVID olması tüm bu gelişmelerin üzerine geldi.

VOA tarafından geçilen İngiltere Kraliçesi COVID’i Hafif Atlatıyor  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Kraliçesi COVID’i Hafif Atlatıyor  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Kraliçesi COVID’i Hafif Atlatıyor  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.