İngiltere Kralı Charles Halka Seslenecek

İngiltere Kralı Charles Halka Seslenecek

ABONE OL
12:56 - 09/09/2022 12:56
İngiltere Kralı Charles Halka Seslenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını kaybetmesinin ardından Kral ilan edilen Charles, bugün halka hitaben bir televizyon konuşması yapacak.

Kraliçe’nin ölümü nedeniyle İskoçya’ya giden Charles, bugün eşi Camilla ile birlikte İngiltere’nin başkenti Londra’ya geri dönecek ve yeni Başbakan Liz Truss’la da biraraya gelecek.

“Ulusun babaannesi” olarak da tanınan Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünden sonraki ilk günün sabahında İngilizler, Buckingham Saray’ı önünde toplanmaya ve çiçek bırakmaya devam ediyor. Kraliçe’nin hayatını kaybettiği İskoçya’daki Balmoral Kalesi önünde de halk saygı gösterisi için toplanıyor.

Ülkede hemen hemen bütün reklam panolarında ve gazetelerin ilk sayfalarında hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth’in fotoğrafları yer alıyor.

Bugün Londra’ya gelmesinin ardından Başbakan Truss’la buluşacak olan Kral Charles’a karşılama töreni düzenlenecek.

İngiliz parlamentosu da Kraliçe’ye saygılarını sunmak amacıyla rutin toplantılarına ara verecek ve saat 11.00’de parlamentoda bir tören düzenlenecek.

Parlamento ayrıca Cumartesi günü de toplanacak ve Kral Charles’a resmi bir taziye mesajı sunacak. İngiltere’de parlamento nadiren Cumartesi günleri toplanıyor.

Ülkede pek çok faaliyet iptal edilir ve ulusal yas ilan edilirken sendikalar da önceden planlanan tüm grev ve iş yavaşlatma eylemlerinin iptal edildiğini duyurdu.

VOA tarafından geçilen İngiltere Kralı Charles Halka Seslenecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Kralı Charles Halka Seslenecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Kralı Charles Halka Seslenecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.