İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’yi de kapsayan diplomasi turunda

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’yi de kapsayan diplomasi turunda

ABONE OL
11:25 - 25/01/2024 11:25
İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’yi de kapsayan diplomasi turunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail-Hamas savaşı sürerken birçok Batılı mevkidaşı gibi diplomasi turuna çıktı.

Dün İsrail’de bulunan ve Başbakan Benyamin Netanyahu dahil İsrailli yetkililerle görüşen Cameron, sosyal medya hesabından temaslarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Cameron İsrail’deki görüşmelerine ilişkin yaptığı paylaşımda, “Üç temel hedefi görüşmek üzere İsrail’deyim. Rehinelerin derhal serbest bırakılmasını sağlamak. Daha fazla geçiş noktası aracılığıyla Gazze’ye yardımın arttırılması. Acil bir insani duraklama ve ardından sürdürülebilir bir ateşkese doğru ilerleme” diye yazdı.

Reuters haber ajansı Cameron’ın Tel Aviv’de, Gazze Şeridi’nde çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesinden duyulan endişeyi de ilettiğini aktardı.

Ajans Cameron’ın önerileri arasında Gazze’ye daha fazla yardım ulaştırılabilmesi için İsrail’in Aşdod limanı ve Kerem Şalom geçişlerinin açılmasının da bulunduğunu bildirdi.

Tel Aviv’den sonra Batı Şeria’ya geçen Cameron, burada ise Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüştü. Cameron, Abbas ile görüşmesinde Filistin devleti de dâhil olmak üzere uzun vadeli bir siyasi çözüme ulaşma planlarını ortaya koyduğunu kaydetti.

Cameron’ın bölge turu kapsamında Katar ve Türkiye de var. Daha önce İngiltere Başbakanlığı yapan Muhafazakar Parti’li Cameron, geçen yıl Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından son iki ayda üçüncü kez Ortadoğu’da temaslarda bulunuyor.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana süren savaşta, Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de bulunan sağlık yetkililerine göre çoğu çocuk ve kadın 25 bin 700’den fazla kişi öldü. Hamas’ın 7 Ekim’de sınırı aşarak başlattığı saldırılarda ise 1200 kişi ölmüş, 200’den fazla kişi de rehin alınmıştı. BM’ye göre Gazze Şeridi’nde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi yerlerinden edildi.

VOA tarafından geçilen İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’yi de kapsayan diplomasi turunda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’yi de kapsayan diplomasi turunda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron Türkiye’yi de kapsayan diplomasi turunda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.