İngiltere Başbakanı Erken Seçim Kampanyasını Başlattı

İngiltere Başbakanı Erken Seçim Kampanyasını Başlattı

ABONE OL
00:04 - 07/11/2019 00:04
İngiltere Başbakanı Erken Seçim Kampanyasını Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 12 Aralık’ta yapılacak erken seçimler için Muhafazar Parti’nin kampanyasını resmen başlattı. Johnson, muhalefeti Brexit’i engellemekle suçladı.

Buckingham Sarayı’na giderek Kraliçe Elizabeth’e erken seçim kampanyasının resmen başlamasıyla ilgili bildirimde bulunan Johson, daha sonra Başbakanlık konutu önünde yaptığı açıklamada, “Erken seçim istemiyorum, kimse Aralık’ta bir seçim yapılmasını pek istemiyor ama başka seçeneğimiz olmayan bir noktaya geldik” diye konuştu.

Johnson, milletvekillerinin “Brexit’i hayata geçirmeyi ve referandumun sonucunu kabullenmeyi sürekli reddettiğini” söyledi.

Sol kanattaki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’a ağır eleştiriler yönelten Johnson, Corbyn’in, eski bir Rus casusuyla kızının Salisbury kentinde sinir gazı saldırısına uğramasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den yana tavır takındığını iddia etti.

Johnson “Daily Telegraph” gazetesi için yazdığı bir makalede de, rakibi İşçi Partisi’ni eski Sovyet diktatörü Jobeph Stalin’e benzetti. Johnson, İşçi Partisi’nin vergileri “gereksiz yere” yükseltme planının İngiltere’nin refahını yok edeceğini savundu.

Ancak Muhafazakar Parti, seçim kampanyasına sallantılı bir başlangıç yaptı. Kabineden bir bakan, Johnson’ın konuşmasından dakikalar önce istifa etti.

Galler Bakanı Alun Cairns, eski bir danışmanının düşen bir tecavüz davasındaki rolüyle ilgili iddialardan dolayı istifa ettiğini açıkladı. Cairns, soruşturma altındaki “çok hassas bir konuyu” saran “spekülasyonlan” nedeniyle istifa kararı aldığını belirtti.

Cairns, Muhafazakar Parti çalışanlarından Ross England’ın, 2018’deki bir davada tanık olarak bir tecavüz kurbanının cinsel geçmişiyle ilgili iddialarda bulunduğu ve davanın düşmesine neden olduğu konusunda bilgi sahibi olduğunu reddediyordu. Ancak BBC ellerinde, Cairns’in bu konudan haberder olduğunu gösteren bir belgenin bulunduğunu kaydediyor.

Cairns, Başbakan Johnson’a sunduğu istifa mektubunda, soruşturmada tam işbirliği yapacağını vurgulayarak, “aklanacağıma hiç kuşkum yok” ifadesini kullandı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.