İngiltere Başbakanı Boris Johnson Yoğun Bakımda 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Yoğun Bakımda 

ABONE OL
23:09 - 06/04/2020 23:09
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Yoğun Bakımda 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçtiğimiz günlerde Corona virüsü teşhisi konulan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yoğun bakıma alındığı belirtildi. Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Johnson’ın bilincinin açık olduğu ve solunum cihazına bağlanmasına gerek duyulmadığı ifade edildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a yaklaşık 10 gün önce Corona virüsü teşhisi konulmuş, Johnson bir dizi tetkik için Pazar günü Londra’daki St. Thomas Hastanesi’ne kaldırılmıştı. İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Boris Johnson’ın durumu öğleden sonra kötüleşti ve İngiltere Başbakanı doktorların tavsiyesi üzerine yoğun bakıma alındı.

İngiltere Başbakanı Johnson’ın Dışişleri Bakanı Dominic Raab’dan kendisinin yerine vekalet etmesini istediği kaydedildi. Downing Street’ten daha önce yapılan açıklamada Başbakan Boris Johnson’ın moralinin yüksek olduğu ve hükümetin başında bulunduğu belirtilmişti.

55 yaşındaki Boris Johnson’a 26 Mart’ta Corona virüsü teşhisi konulmuştu.

İngiltere Başbakanı’nın yoğun bakıma alındığı haberlerinin ardından Sterlin ABD Doları karşısında değer kaybetti. Haber öncesi 1,230 Dolar’dan işlem gören Sterlin haberlerin ardından 1,224 Dolar’a geriledi.

Siyasetçilerden Johnson’a “geçmiş olsun” mesajları

İngiltere’de ana muhalefet partisi konumundaki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer, Başbakan Boris Johnson’ın yoğun bakıma kaldırılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çok üzücü bir haber. Bu zor zamanda bütün ülkenin düşünceleri Başbakan ve ailesiyle birlikte,” dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da “Başbakan’ın hızla sağlığına kavuşması için dua ediyorum. St Thomas Hastanesi dünyadaki en iyi sağlık personeline sahip. (Başbakan) daha güvenli ellerde olamazdı,” açıklamasını yaptı.

İngiltere’de muhalefette yer alan Liberal Demokratlar’ın lideri Ed Davey de, “Hızla sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu gece hastalarla ilgilenen tüm sağlık personeline teşekkür ediyorum,” dedi.

İskoç Ulusal Partisi Westminster lideri Ian Blackford da, “Çok endişe verici haber. Bu, hepimizin ciddiye alması gereken korkunç bir virüs. Boris, bir an önce iyileş. Aramıza dönmeni sabırsızlıkla bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.