İmamoğlu’nun Davası Yine Ertelendi

İmamoğlu’nun Davası Yine Ertelendi

ABONE OL
16:56 - 21/09/2022 16:56
İmamoğlu’nun Davası Yine Ertelendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddia edilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılanmasına bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Hakim, savunma avukatlarının tanık dinlenmesi talebini kabul ederek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

İmamoğlu hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yargılamada iki yıl ve üzerinde ceza alması halinde İmamoğlu, siyaset yasağına uğrayacak. Ancak cezanın kesinleşmesi için istinaf ve Yargıtay süreçleri de olacak.

Reuters haber ajansına göre duruşma öncesinde adliye binasına giden ana yollar yüzlerce polis tarafından kapatıldı. Kartal Kaymakamlığı, İmamoğlu’nun İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki duruşması nedeniyle ”toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü” gibi faaliyetlere yasak getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu karara tepki gösterdi. Reuters’da yer alan habere göre Kaftancıoğlu ”Resmi yazıyla, adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak” dedi.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu’nun Davası Yine Ertelendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu’nun Davası Yine Ertelendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu’nun Davası Yine Ertelendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.