İmamoğlu: “Sözcülük Makamını Kaldırdım”

İmamoğlu: “Sözcülük Makamını Kaldırdım”

ABONE OL
14:31 - 18/05/2022 14:31
İmamoğlu: “Sözcülük Makamını Kaldırdım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB sözcüsü olan Murat Ongun’un “görevinden alındığı” iddialarına ilişkin, “İBB sözcülük makamının kaldırıldığını ve İBB sözcüsü Ongun’un diğer işlerine devam ettiğini” söyledi.

Florya Atatürk Kent Ormanı’nda bir gazetecinin Ongun’un görevine devam edip etmediğine ilişkin sorusuna, “Bu konu çok küçük bir konu, Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır, başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Ama şu an gördüğüm ortamda, sözcülük makamının bir takım olumsuz sonuçları oldu. Siyasi rakiplerin de dezerformasyon çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu an böyle bir makam yok, Murat Bey de diğer işlerine devam ediyor” yanıtını verdi.

İmamoğlu’nun “Doğu Karadeniz Turu” dönüşünde gazetecilerle otobüste çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Murat Ongun ayrıca geçen kış İstanbul’da etkili olan yoğun kar yağışı sırasında İsviçre’de tatilde olduğu için eleştirilmişti.

“Hukuka güvenmek istiyorum”

1 Haziran’da görülecek davası ile ilgili bir soruyu ise İmamoğlu, “Ben hukuka güvenmek hukuka inanmak, memleketin adalet sistemine her şeye rağmen doğru bir kararın alınmasına inanmak istiyorum” diyerek yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu hakkında, 4 Kasım 2019’da yaptığı basın açıklamasında “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret” suçundan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması 1 Haziran’da görülecek.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu: “Sözcülük Makamını Kaldırdım” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu: “Sözcülük Makamını Kaldırdım” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu: “Sözcülük Makamını Kaldırdım” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.