İmamoğlu: ‘‘Seçimde Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız’’

İmamoğlu: ‘‘Seçimde Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız’’

ABONE OL
23:48 - 01/06/2022 23:48
İmamoğlu: ‘‘Seçimde Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine ‘‘ahmak’’ diyerek hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava, 21 Eylül’e ertelendi.

Bir önceki duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını sunduğu için bugünkü celsede karar verilmesi bekleniyordu ancak İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat’ın tanık dinlenmesi ve delillerinin incelenmesi yönündeki talebini dikkate alan İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

İmamoğlu’nun avukatı: ‘‘İyi bir gelişme duruşmanın ertelenmesini olumlu değerlendiriyorum’’

Avukat Kemal Polat, VOA Türkçe’ye erteleme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dava konusu sözlerin Yüksek Seçim Kurulu’na söylenmediğine ilişkin olarak ortaya sunduğumuz delillerin, mahkemece değerlendirilmesini talep ettik. Mahkeme ve iddia makamı bunu değerlendirecek ve sonrasında bir karar oluşturacak. Bu delillerin toplanması gerekiyor. Olumlu değerlendiriyorum” diye konuştu.

Erteleme kararının iyi bir gelişme olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine ilişkin soruya ise Polat, “İyi bir gelişme çünkü esas hakkındaki mütalaadan sonra ortaya çıkan yeni durumlar var. Bunların değerlendirilmesi lazım. Mahkeme de bunu yapacak zannediyorum” yanıtını verdi.

İmamoğlu: ‘‘Muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu’’

Hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duruşmaya katılmadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay ile birlikte Saraçhane’de gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, iktidarın siyaseti germek istediğini söyledi.

İBB Başkanı, ‘‘Bu davada 4 yıla kadar hapsim ve siyasi yasaklı olmam istendi. Bu süreçte hukukun bu şekilde bir mahkemeyi açıyor olması bile talihsizlik. Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu. Kullanıldığı tek kişi elbette ben değilim. Son bir ayda Gezi’de yıllarca hapis cezası verilmiş yol arkadaşlarım, hemşehrilerim var içinde. Yine Kaftancıoğlu davası var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na, ana muhalefet partisinin genel başkanına yapılan linç girişiminde bulunan cezalarla kıyaslıyoruz. Bu yapılanların yegane sebebi var, toplumu germek istiyorlar. Bunu bir intikam aygıtına çevirerek mahkemelerle yapma çabasındalar. Yargıyı tahakküm altına alıyorlar, almaya devam edecekler gibi gözüküyor’’ dedi.

‘‘İlk seçimde onları hıçkıra hıçkıra ağlatacağız’

Yargılamaya konu olan sözleri ile Yüksek Seçim Kurulu üyelerini değil kendisine ‘‘ahmak’’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldığını yineleyen Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Gezi’ye katılanlar için sarf ettiği ‘‘sürtük’’ sözüne atıfta bulundu.

İBB Başkanı, ‘‘İçişleri Bakanı’nın bana ahmak demesine yanıt verdiğim halde ki buna siyasi kavramla yanıt verdim, kendisine iade ettim, sanki YSK’ya demişim gibi 4 yıl hapis ve siyasi yasak istenen davada yargılanıyorum. Meclis çatısı altında Cumhurbaşkanı’nın milyonlarca insana dönüp konuşmasında, benim burada ifade edemeyeceğim bir hakareti gördük, bunlar çok ağır hakaretler. Türkiye’de hukuk şu anda herkese eşit değil, birilerine küfür de hakaret de serbest. Kaos yaratma çabasındalar, ellerinden geleni yapıyorlar, ülkeyi korku sürecine sürükleme çabasındalar. Muhalif her sesi kısmak, kendilerine karşı olanları bertaraf etme çabasındalar ama çok beklerler. Bir kişi var, o da İçişleri Bakanı. Halkın iradesini gasp etmek için İstanbul’un bazı ilçelerinde elini geleni ardında koymadı. Hüngür hüngür ağladım dedi. Hırslı, sinirli, sulugöz biriymiş. Bir İçişleri Bakanı dünyanın en normal süreçlerinden biri gerçekleşince neden ağlar? Bu rüyadan uyanacaklar, alıştılar ağlamaya, önümüzdeki ilk seçimde de bu kez onları hep beraber hıçkıra hıçkıra ağlatacağız’’ dedi.

İmamoğlu duruşmasında neler oldu?

Sabah 11.30’da başlayacak duruşma için binlerce CHP’li Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na geldi. Partililerin ağırlıklı kısmı dışarıda kalırken yaklaşık bin kişi güvenlik güçleriyle yaşanan gerilimlere rağmen salonun önüne kadar geldi.

Dün birkaç saat infaz sürecini tamamlamak için Silivri Cezaevi’ne götürülen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu adliye içinde partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Adliyedeki küçük salonlardan birine sahip olan 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonuna çoğu milletvekili olmak yaklaşık 50 kişi alındı.

Duruşmayı Kaftancıoğlu ile birlikte İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek Fethi Açıkel, Gülizar Biçer Karaca ve milletvekilleri Gamze Taşçıer, Alpay Antmen, Akif Hamzaçebi, Enis Berberoğlu ve CHP TBMM Başkan Vekili Engin Altay da izledi.

Kaftancıoğlu: ‘‘Bizi cezalarla oylayarak çalıştırmamaya çalışıyorlar’’

Karar sonrası konuşan adliye önündeki kalabalığa konuşan Canan Kaftancıoğlu, partililerden daha çok çalışmalarını istedi.

Kaftancıoğlu, ‘‘Bizi cezalarla oylayarak çalıştırmamaya çalışıyorlar. Kendi gündemlerini oluşturup vatandaşların derdini gündeme getirmemeye çalışıyorlar. Akıllılar ya. Ben ne demiştim; onların hırsı, öfkesi varsa bizlerin aklı var, ahlakı var demiştim. Bugün burada bulunan İstanbul’daki tüm CHP’lilerden bir isteğim var. Yarın SBK Holding çalışmamızla ilgili davamız var. Yarın biz milletvekilleriyle birlikte o davaya gideceğiz, yarın tüm örgütümüz İstanbul’daki tüm ilçelere gidip ekonomiden, adaletten bahsedip komşularıyla hemhal olacak. Öbek çalışmasını internete girdiğimde görmek istiyorum’’ dedi.

VOA tarafından geçilen İmamoğlu: ‘‘Seçimde Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İmamoğlu: ‘‘Seçimde Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İmamoğlu: ‘‘Seçimde Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.