İlk defa bir kişi sera gazları kaçakçılığından suçlanıyor

İlk defa bir kişi sera gazları kaçakçılığından suçlanıyor

ABONE OL
13:16 - 05/03/2024 13:16
İlk defa bir kişi sera gazları kaçakçılığından suçlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin California eyaletinde bir kişi Meksika’dan Amerika’ya soğutucu kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle tutuklandı.

Federal savcılar şüphelinin iklim değişikliğini arttıran sera gazlarıyla ilgili yönetmelikleri ihlal etmekle suçlanacak ilk kişi olacağını belirtiyor.

Güney Kaliforniyalı Michael Hart, Meksika’dan ABD’ye soğutucu gaz kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle tutuklandı.

Federal savcılara göre Hart, iklim değişikliğine katkıda bulunan sera gazlarının kullanımını engellemeyi amaçlayan düzenlemeleri ihlal etmekle suçlanan ilk şüpheli.

San Diego’lu Hart’ın ozon tabakasını incelten kimyasalları, aracında gizleyerek sınırdan geçirdiği iddia ediliyor. Savcılıktan yapılan açıklamaya göre, Hart bu kimyasalları internet üzerinden satışa sunuyor.

Açıklamada, Hart’ın Pazartesi öğleden sonra mahkemeye çıkarıldığı ve komplo, yasaklı maddelerin satışı ve yasadışı ithalat dahil 13 suçlamayı kabul etmediği belirtildi.

Savcılara göre bu dava, ABD’de Çevre Koruma Ajansı’nın izni olmadan soğutucu akışkan olarak kullanılan hidroflorokarbonların ithalatını yasaklayan 2020 tarihli yasayla ilgili suçlamaları içeren ilk dava.

ABD Savcısı Tara McGrath yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı ilk kez bir kişiyi sera gazlarını yasadışı yollardan ithal ettiği için kovuşturuyor ve bu son olmayacak” dedi.

McGrath, “Gezegenimizi zehirli kirleticilerin yol açtığı zararlardan korumak için cezai suçlamalar da dahil olmak üzere mümkün olan her yolu kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hart’ın davası 25 Mart’ta devam edecek.

Temiz Hava Yasası kapsamında düzenlenen hidroflorokarbonlar, soğutma, iklimlendirme, bina yalıtımı ve yangın söndürme sistemi gibi alanlarda kullanılıyor.

VOA tarafından geçilen İlk defa bir kişi sera gazları kaçakçılığından suçlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İlk defa bir kişi sera gazları kaçakçılığından suçlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İlk defa bir kişi sera gazları kaçakçılığından suçlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.