İlişkiler Batı tarafından ‘kritik sıfır’ seviyesine getirildi ancak NATO’yla çatışma niyetimiz yok

İlişkiler Batı tarafından ‘kritik sıfır’ seviyesine getirildi ancak NATO’yla çatışma niyetimiz yok

ABONE OL
10:33 - 04/04/2024 10:33
İlişkiler Batı tarafından ‘kritik sıfır’ seviyesine getirildi ancak NATO’yla çatışma niyetimiz yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Gruşko, Rusya NATO ilişkilerinin giderek kötüleştiğini ancak Rusya’nın bir NATO ülkesiyle çatışmaya girme niyetinde olmadığını söyledi.

NATO’nun kuruluşunun 75. yıldönümünde devlet haber ajansı RIA’ya konuşan bakan yardımcısı Gruşko, ilişkilerin “tahmin edilebilir ve kasıtlı” bir şekilde kötüleştiğini ve Moskova ile ittifak arasındaki tüm diyalog kanallarının Washington ve Brüksel tarafından “kritik sıfır” seviyesine getirildiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gruşko, “NATO, Rusya ile açık bir çatışmaya hazır mı? Bunu NATO üyelerinin kendilerine sormanız gerekir. Her halükarda, ittifaka üye ülkelerle ilgili böyle bir niyetimiz yok” ifadelerini kullandı.

Rusya, 2022 yılında Ukrayna’da “özel askeri operasyon” olarak adlandırdığı askeri harekâtı NATO’nun Rusya sınırlarına kadar ulaşması ve rahatsızlığı nedeniyle başlatmaıştı anncak savaş, Finlandiya ve İsveç’in de katılımıyla 32 üyeye ulaşan ittifakı daha da güçlendirdi.

NATO, Rusya’nın saldırıları karşısında Ukrayna’ya yardım ediyor, Kiev’e gelişmiş silahlar, eğitim ve istihbarat sağlıyor.

Rusya’ysa bunun NATO’yu fiilen çatışmanın bir tarafı haline getirdiğini söylüyor.

Putin, Şubat ayında yaptığı bir açıklamada, Rusya ile NATO arasında doğrudan bir çatışmanın gezegenin Üçüncü Dünya Savaşı’ndan bir adım uzakta olduğu anlamına geleceğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen İlişkiler Batı tarafından ‘kritik sıfır’ seviyesine getirildi ancak NATO’yla çatışma niyetimiz yok haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İlişkiler Batı tarafından ‘kritik sıfır’ seviyesine getirildi ancak NATO’yla çatışma niyetimiz yok haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İlişkiler Batı tarafından ‘kritik sıfır’ seviyesine getirildi ancak NATO’yla çatışma niyetimiz yok haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.