İktidardaki Demokratlar Virginia’da Seçimi Kaybetti

İktidardaki Demokratlar Virginia’da Seçimi Kaybetti

ABONE OL
10:38 - 03/11/2021 10:38
İktidardaki Demokratlar Virginia’da Seçimi Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Virginia eyaletinde yapılan valilik seçimini Cumhuriyetçi parti adayı Glenn Youngkin kazandı. Demokrat aday Terry McAuliffe yüzde 48 oy alırken Youngkin yüzde 51 oy alarak seçimden galip çıktı. Bu sonuç önümüzdeki yıl ABD’de yapılacak yarı dönem kongre seçimleri açısından da önemli bir gösterge olma özelliği taşıyor.

Geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerinde, Başkan Joe Biden’ın Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı yüzde 10 farkla kazandığı Virginia’da, valilik seçiminde Donald Trump’a yakın bir isim olan Glenn Youngkin’in kazanması Demokrat parti kesiminde de bir şok etkisi yarattı.

Associated Haber Ajansı’nın anketine göre Virginia seçmenleri oy verirken birinci sırada ekonomi ikinci sırada salgın yönetimi üçüncü sırada da adayların eğitim konusundaki vaadlerini göz önüne aldılar.

Valilik seçimi yapılan bir başka eyalet New Jersey’de de yarış tam anlamıyla başa baş devam ediyor. Eyalette şu ana kadar oyların yüzde 84’ü sayılmış durumda. Her iki aday da yüzde 49,6 oranında oy almış görünürken aradaki fark 100 oyu dahi bulmuyor. New Jersey’de son oy sayılana kadar seçimin sonucu belli olmayacak gibi bir durum hakim.

New York Belediye Başkanlığı seçimini Adams kazandı

Dikkatle takip edilen bir başka seçim de New York’ta yapıldı. Şehirde yapılan seçimde 1 Ocak tarihinden itibaren belediye başkanlığı koltuğuna oturacak isim belirlendi. Seçimi Demokrat aday Eric Leroy Adams kazandı. 61 yaşındaki Adams, New York’un 110. belediye başkanı olarak seçilirken bu göreve seçilen ikinci siyahi Amerikalı siyasetçi oldu. Daha önce Brooklyn Belediye Başkanlığı yapan Adams’ın şehirdeki Türk vatandaşlarıyla da yakın ilişkileri bulunuyor.

Eric Adams

ABD’de çeşitli eyaletlerde seçmenler ayrıca Kongre’de boşalan 3 koltuk için de oy kullandı. Buna görre Ohio’da 11. Bölge’de seçimi Demokrat aday Shontel Brown, 15. Bölge’de Cumhuriyetçi aday Mike Carey kazandı. Florida’da yapılan seçimdeyse henüz oy sayımı sürerken kazanan aday belli olmuş değil.

VOA tarafından geçilen İktidardaki Demokratlar Virginia’da Seçimi Kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İktidardaki Demokratlar Virginia’da Seçimi Kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İktidardaki Demokratlar Virginia’da Seçimi Kaybetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.