‘İklimimizin acil durumu Kovid’ten daha büyük bir tehdit’

‘İklimimizin acil durumu Kovid’ten daha büyük bir tehdit’

ABONE OL
16:39 - 04/11/2021 16:39
‘İklimimizin acil durumu Kovid’ten daha büyük bir tehdit’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Turizmin sürdürülebilir ve kapsayıcı bir şekilde yeniden inşası için daha güçlü kamu-özel ortaklıkları ve daha fazla ve daha iyi hedeflenmiş finansman yatırımları yoluyla hükümetlerden desteğe ihtiyacı var.

WTM Londra’nın ikinci gününde düzenlenen UNWTO, WTTC ve WTM Bakanlar bir araya geldi. Bu Zirve sırasında, dünyanın dört bir yanından turizm bakanlarının turizmin sürdürülebilir geleceğine yatırım yapmayı tartıştığı yorumlarını yaptı.

Pololikashvili, yaptığı konuşmada “Bu zirve bize sürdürülebilirlik konusundaki savunuculuğumuzu güçlendirme şansı veriyor” dedi.

Hükümetler tarafından verilecek doğru destek turizme fayda sağlayabilir.

Zirvede, G20 tarafından yayınlanan son Roma Liderler Deklarasyonu’nun, özellikle gelişmekte olan ekonomilere yardımcı olabilecek seyahat ve turizmi restore etme ihtiyacını vurgulandı.

Kamu yatırımlarının tüm dünyada özel yatırımları “teşvik edeceğini ve güçlendireceğini” belirterek, “Hükümetler tarafından verilecek doğru destek turizme fayda sağlayabilir denildi.

“Eski normale dönmek bir seçenek değil”

Ayrıca turizmin risksiz bir yatırım fırsatı temsil ettiğini ve net sıfıra giden yolda eğitime ve gençliğe yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

UNWTO, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ve diğer turizm ve seyahat paydaşları, bugün 4 Kasım‘da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı COP26’da ‘Turizmde İklim Eylemi’ hakkında Glasgow Deklarasyonu’nu resmen başlatacak.

WTTC ayrıca, sektörün 2050 yılına kadar net sıfıra doğru ilerlemesinin bir parçası olarak, iklim değişikliğiyle mücadelede endüstriyi desteklemek için Seyahat ve ‘Turizm için Net Sıfır Yol Haritası’nı başlatmayı planlıyor.

Girişim, BM Çevre Programı (UNEP) ve profesyonel hizmetler ve danışmanlık uzmanları Accenture ile işbirliği içinde yürütülüyor.

WTTC Başkanı ve CEO’su Julia Simpson zirveye şunları söyledi: “Alternatifimiz yok; yeşile dönmeliyiz.”

Sürdürülebilir büyümenin WTTC için kilit bir öncelik olduğunu belirterek şunları ekledi: “Yatırımcılar ve kamu, gezegeni ve insanları korumak için yatırım yapmamızı talep ediyor.

“Destinasyonların sadece ziyaret edilecek harika yerler değil, yaşamak için muhteşem yerler olduğundan emin olmak için yatırım yapmalıyız.”

Birleşik Krallık Turizm Bakanı Milletvekili Nigel Huddleston, özel ve kamu sektörleri arasındaki ortaklığın tüketici tarafından teşvik edildiğinine vurgu yaparak, İngiliz hükümetinin güneş enerjisi ve elektrikli araç şarj noktaları için sürdürülebilir gelişmeleri teşvik etmek için vergi teşvikleri sunabileceğini söyledi.

Portekiz Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı Rita Marques, ülkesinin yeşil hizmetlere nasıl yatırım yaptığını ve mevsimler boyunca turizmi geliştirmenin yeni yollarını anlattı.

Aşırı turizmle mücadele etmeliyiz 

İtalya Turizm Bakanı Massimo Garavaglia, ziyaretçileri İtalya’nın diğer bölgelerini ve çeşitli cazibe merkezlerini keşfetmeye teşvik etmek için İtalya’nın Venedik ve Floransa gibi yerlerde aşırı turizmle nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Gelecek yıl Cop27 iklim konferansına ev sahipliği yapacak olan Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Dr Khaled El-Enany, Kızıldeniz resiflerini koruma projesi gibi Mısır’ın sürdürülebilir girişimlerini vurguladı.

Sierra Leone Turizm ve Kültür Bakanı Memunatu Pratt, Batı Afrika ülkesinde turizmin iç savaştan nasıl kurtulduğunu ve ebola ve Covid-19 salgınlarını anlattı.

Altyapı, ulaşım, sağlık ve eğitime yapılan yatırımların sürdürülebilir turizmi geliştirme ihtiyacı ile entegre edildiğini söyledi. Resim: © Tourexpi, AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.