İki Türk'ün takımları karşılaştı

İki Türk'ün takımları karşılaştı

ABONE OL
14:40 - 16/06/2019 14:40
İki Türk'ün takımları karşılaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
İki Türk’ün takımları karşılaştı
Almanya Birinci Güreş Ligi’nin şampiyonunu belirleyecek maçta, antrenörleri Türk olan ASV Mainz 88 ve KSV Köllerbach’ı takımları karşılaştı
Almanya’nın Mainz kentinde, 2 Alman güreş takımı, Birinci Lig (Bundesliga) şampiyonunu belirleyecek final maçında karşı karşıya geldi. Barış Bağlan’ın çalıştırdığı ASV Mainz 88 takımı, Hüseyin Dinçay’ın antrenörlüğünü yaptığı KSV Köllerbach’ı 22-14 yendi. Final karşılaşmasının rövanşı 26 Ocak Cumartesi günü Köllerbach’ta yapılacak.

gures-takim-turk-ant-b.jpg

Mainz kentindeki Messepark’ta yapılan ilk final karşılaşmasını yaklaşık 5 bin kişi izledi. Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlıkaya da maçları izleyenler arasında yer aldı.

Yerlıkaya yaptığı açıklamada, final karşılaşmalarındaki takımların hocalarının Türk olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, ”Türk güreşinin dünyada, özellikle Almanya’daki etkinliğini görmek, Türk güreşinin buraya katkı sağlıyor olması ve kulüplerin hocalarının da Türk olması bizlere onur veriyor. Hocalarımı kutluyorum. Buradaki yaşamlarında ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

gures-takim-turk-ant-e.jpg

Final karşılaşmalarının ilk mücadelesini kazanan ASV Mainz takımının antrenörü Barış Bağlan ise ”İlk maçı aldık, çok mutluyuz. Ancak maç bitmedi. Daha zorlu maç olan deplasmandaki maçı almak için çalışacağız” dedi.

ASV Mainz Kulübü’nün Türk Başkanı Tolga Sancaktaroğlu ise takımının aldığı galibiyetin çok sevindirici olduğunu söyledi. Sancaktaroğlu, ”Hem sportif açıdan, hem de organizasyon açısından istenilen sonuca ulaştık. Sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

gures-takim-turk-ant-c.jpg

Sancaktaroğlu ayrıca, TGF Başkanı Yerlikaya’nın da maçları izlemeye gelmesinin büyük bir onur olduğunu sözlerine ekledi.

Final karşılaşmalarının ilkinden mutsuz ayrılan takımın antrenörü Hüseyin Dinçay ise ”Mainz takımı 8 puanlık farkla önemli bir avantaj sağladı. Yine de çok güzel maçlar oldu. Biraz şanssızdık. Önemli olan dostluk kazandı. Güzel bir müsabaka oldu” diye konuştu.

gures-takim-turk-ant-d.jpg

ha-ber.com
 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.