IKBY: ABD'nin desteklenmesi hayati

IKBY: ABD'nin desteklenmesi hayati

ABONE OL
13:42 - 08/01/2020 13:42
IKBY: ABD'nin desteklenmesi hayati
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İran’nın ABD askerlerini hedef aldığı füze saldırısının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden gelen açıklamada ABD’nin bölgedeki askeri varlığı savunuldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileri bugün yaptıkları açıklamada, ABD liderliğindeki askeri koalisyonun desteklenmesinin hayati önem taşıdığını ve üye ülkelerini “IŞİD’in canlanmasına izin vermemeye” çağırdı.

Bölgesel yönetimin başkanı Nechirvan Barzani, başbakan ve parlamento sözcüsü bugün bir araya gelerek İran’ın Irak’taki ABD güçlerine füze yollamasından sonra endişe duyduklarını dile getirdi.

Reuters’ın haberine göre açıklamada “Son olaylar ve özellikle bu sabahki konularla ilgili olarak Kürdistan Bölgesi, askeri çözümün hiçbir şekilde sorunları çözmeyeceğini yineliyor” denildi.

Açıklamada “Tüm tarafları Kürdistan Bölgesi’ni rekabete sürüklemekten kaçınmaya çağırıyoruz.” denildi.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.