DOLAR

32,5803

0.28%
EURO

35,0088

0.09%
ALTIN(gr)

2.462,85

1,11%
BİST 100

9891.2

1,11%
İhracatın yıldızları ödülleri

İhracatın yıldızları ödülleri

ABONE OL
13:46 - 22/12/2021 13:46
İhracatın yıldızları ödülleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2020 Yılı İhracatın Yıldızları ödülleri sahiplerine verildi. BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle ihracatçının rakibinden kroşe yemiş boksör gibi ayakta zor durmaya çalıştığını söyledi.

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz bölgesinde 2020 yılı İhracatın Yıldızları Ödül töreninde 26 sektörde en fazla ihracat yapanlar sıralamasında ilk 3 sırada yer alan toplam 102 firmaya ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Batı Akdeniz Bölgesinde 26 sektör arasında en fazla ihracat yapan firmalar arasında birinci olan AGT Dış Ticaret A.Ş, ikinci Adopen Plastik ve üçüncü olan Sembol Uluslararası Yatırım firmasına ödüllerini BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu verdi.

En fazla ihracat yaparak sektörlerinde ilk 3 dereceyi alan firma temsilcilerine de ödüllerini BAİB Yönetim Kurulu üyeleri tarafından verildi.

İhracatçı ringe çıkan boksör gibi

BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu 2020 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, 7 bine yakın üyeleri bulunduğunu ancak bunlardan 2 bin 900 aktif üye olduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinde Ekim ayında ihracatta 1,5 milyar dolar olan psikolojik sınırı Ekim ayında geçtiklerini söyledi. 2021 yıl sonu 2,5 milyar dolar ihracat hedefi ortaya koyduklarını ifade eden Çavuşoğlu, 21 Aralık itibariyle 2 milyar 430 milyon dolar ihracata ulaştıklarını kaydetti.

Yılsonu 2,5 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştireceklerini ifade eden Çavuşoğlu, 2022 yılı ihracat hedefini de 3 milyar dolar belirlediklerini kaydetti. Ümit Mirza Çavuşoğlu, şunları kaydetti.

‘’2022 yılı ihracat hedefimiz 3 milyar dolar belirledik. İhracatçıya destek olmak için birçok ülkeye ticaret heyetleri düzenleyeceğiz. Brezilya’dan İngiltere’ye, Güney Afrika’dan Özbekistan’a ticaret heyetleri gerçekleştirilecek. Pandemi nedeniyle ABD’nin vize uygulamaları 1 yılı aştı. Güney Afrika uçuşları iptal edildi. TİM’in İsrail’e yapacağı gezisi bile dün iptal edildi.’’

İhracatçı boksör gibi

İhracatının önünü açabilmek için çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, döviz kurlarındaki değişiklikler nedeniyle ihracatçıyı ringe çıkan boksöre benzetti. Çavuşoğlu, şunları kaydetti.

‘’ihracatta her şey güllük gülistanlık değil. İşçi sorunları, nakliye, yasaklar, gümrük kapılarında TIR’ların beklemeleri gibi birçok sorun var. Son olarak döviz kurlarındaki durumdan dolayı ihracatçı ringe çıkmış boksör gibi ayakta durmaya çalışıyor. Rakibinden yediği yumrukla kroki yemiş gibiyiz. Bu konuda bir yol alamadık maalesef…Bu ekonomik çıkmazdan çıkabilmek için ihracatın sürdürülebilir olması gerekir. İhracat yatırımlarına öncelik verilmeli. Bize farklı sorumluluk yüklemeye çalışıyorlar.’’

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.