İhracatçılarda aşıda öncelik istiyor

İhracatçılarda aşıda öncelik istiyor

ABONE OL
12:03 - 08/03/2021 12:03
İhracatçılarda aşıda öncelik istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeni pazarlar bulmak ve yeni müşteri potansiyeli yaratabilmek amacıyla yurtdışına çıkmak isteyen ihracatçılar da aşılamada öncelik talep ediyor.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, turizmci ve sanayiciler ile ihracat yapan iş insanlarının aşı olmadıkları için yurt dışında kentlerini, ürünlerini ve tesislerini tanıtamadıklarına belirtti.

Antalya özelinde, ülkedeki tüm turizm destinasyonlarının pandeminin neden olduğu yaraları kısa sürede saracak potansiyele sahip olduğunu, doğru bir planlama ile mevcut durumun fırsata çevrilebileceğini ifade eden Bahar, şunları kaydetti.

‘’Türkiye, tüm olumsuzluklara rağmen 2020 yılsonu itibariyle 1,8 oranında büyümeyi başardı. Ülkemiz 2021 yılı, geçen yıla oranla çok daha büyük bir potansiyele sahiptir. Çünkü artık elimizde aşı gibi çok güçlü bir silah var. Bu gücü doğru bir şekilde planlar ve kullanırsak ekonomimizde ciddi bir ivmelenme yaratabilir, hedeflenenin de ötesinde bir büyüme ve sıçrama gerçekleştirebiliriz.”

AŞILAMADA ÖNCELİK

Turizm sezonu açılmasına az bir süre kalırken başta turizmciler ile ihracat yapan iş insanları olmak üzere turizm, sanayi ve hizmet sektörü çalışanlarına aşılamada öncelik tanınması gerektiğini belirten Bahar, şöyle devam etti.

“İhracat yapan iş insanları, sanayicilerimiz, ülkemizi ve şehrimizi tanıtan turizmcilerimiz aşı olamadıkları için gidip şirketlerini, tesislerini, ürünlerini, kentlerini ve ülkelerini yurt dışında tanıtamıyor, temsil edemiyorlar. Bu durum 2021 yılı için hayal ettiğimiz iyi ve güzel şeylerin önünde bir engeldir. Sanayicilerimiz, yurt dışına çıkıp oradaki fırsatları ülkemize kazandırmak için çantaları hazır bir şekilde beklemektedir. Aksi halde ülkemiz ihracat kaybına uğrayacak. İhracat yapan firmaların temsili için aşılama kartını lehimize olacak şekilde kullanmalıyız. Turizmcilerimize, başta sanayiciler olmak üzere ihracat yapan iş insanlarımıza aşılamada öncelik tanınmasını, hemen ardından da turizm, sanayi ve hizmet sektörü çalışanlarının aşılanmasını talep ediyoruz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.