İçişleri soruşturma başlattı, DEM Parti “provokasyon” dedi

İçişleri soruşturma başlattı, DEM Parti “provokasyon” dedi

ABONE OL
22:16 - 22/04/2024 22:16
İçişleri soruşturma başlattı, DEM Parti “provokasyon” dedi
2

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı bazı belediyelerin meclis toplantılarında İstiklal Marşı okutmadığı ve bayrak asılmadığı iddiaları tartışmaya yoıl açtı. İçişleri Bakanlığı iddialarla ilgili soruşturma başlatırken, DEM Parti provokasyon yapıldığını savundu.

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında İstiklal Marşı okutulmadığı; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında da Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediyenin yönetimi de iddiaları reddetti. Ancak buna rağmen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı.

Bugün toplanan DEM Parti Meclisi de tartışmaları gündemine aldı. Parti Meclisi toplantısından sonra açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan yaşananları “provokasyon girişimi” olarak değerlendirdi.

Türkiye’de yaşayanların bu girişimlere kanmadığını savunan Doğan, “Suçların ve günahların üstü hep marşla ve bayrakla örtülmeye çalışıldı. Ama artık bununda miadı doldu. Hiç kimse DEM Parti’ye bu şekilde parmak sallayarak, başka provokatif girişimlere heves ve bu yollara tevessül ve tenezzül etmemelidir. Beklenen de bu değildir” diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden bayrak kaldırıldı mı?

Geçen hafta Pazar günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinin kapağında bulunan bayrağın kaldırıldığı iddia edildi. Sosyal medyada dolaşıma giren bazı görsellerde bayrak görünmüyordu.

Ancak siteye girildiğinde bayrağın yerinde durduğu görüldü. Bazı sosyal medya hesaplarında tepkiler üzerine bayrağın sitedeki yerine yeniden yerleştirildiği öne sürüldü.

Bu tartışmalar üzerine belediye yönetiminden bir açıklama yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun imzasıyla yapılan açıklamada, belediye yönetiminin bayrak, marş gibi değerler üzerinden “organize bir saldırıyla” karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Son günlerde iddialara dayanak olarak gösterilen görsellerin montaj olduğu savunulan açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yönetiminin bazı basın organları tarafından fotomontaj kurgularla hedef alındığı iddia edildi.

Açıklamada, “Kayyımların yarattığı tahribat ve büyük soygunlara rağmen kentin birikmiş sorunlarına çözüm bulmaya ve hizmet üretmeye odaklandığımız bu süre içerisinde yönetimimize karşı iftira ve karalama kampanyası yürütülmektedir. Bu ucuz karalama kampanyaları sadece ve sadece demokrasiye zarar verir. Son bir kez daha kamuoyuna açıkça beyan ediyoruz; bayrak, marş gibi değerlerle hiçbir sorunumuz yok. Üretilen her türlü fotomontaj ve yanıltıcı bilgiyi reddediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Sur Belediyesi’nde Erdoğan ve Atatürk’e hakaret eden kişi tutuklandı

Öte yandan DEM Parti’nin kazandığı belediyeler arasında bulunan Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde, görev devir teslimi sırasında odaya giren bir kişi Atatürk ve Erdoğan’a hakaret etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şüpheli U.G. adlı kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

DEM Parti ise şüphelinin partileri ve belediye ile ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Zihinsel engelli olduğu belirtilen U.G. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Medyascope’a konuşan belediye eş başkanları, U.G.’nin belediye ile ilgisinin olmamasına rağmen müfettişlerin gelmesini istediklerini söyledi.

VOA tarafından geçilen İçişleri soruşturma başlattı, DEM Parti “provokasyon” dedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İçişleri soruşturma başlattı, DEM Parti “provokasyon” dedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İçişleri soruşturma başlattı, DEM Parti “provokasyon” dedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.