İçişleri Bakanlığı Trabzon’a ekip gönderdi; Trabzonspor Fenerbahçe’ye yanıt vermeye hazırlanıyor

İçişleri Bakanlığı Trabzon’a ekip gönderdi; Trabzonspor Fenerbahçe’ye yanıt vermeye hazırlanıyor

ABONE OL
20:53 - 19/03/2024 20:53
İçişleri Bakanlığı Trabzon’a ekip gönderdi; Trabzonspor Fenerbahçe’ye yanıt vermeye hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pazar günü Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar ülke gündemindeki yerini koruyor. İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği, aralarında bir emniyet müdür yardımcısının da olduğu altı kişilik heyet maç öncesi, maç sırası ve maç sonrasında alınan önlemlerin yeterli olup olmadığını araştırmak için Trabzon’a gitti.

Heyet, Trabzon Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişinin ifadeleriyle birlikte stat içi ve stat dışındaki kamera görüntülerini inceleyecek.

Sahaya atlayan maskeli holigan Almanya’dan gelmiş

Pazar günkü maçta yaşanan olaylara ilişkin yürütülen soruşturmada da yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor.

Karşılaşma sonrasında sahaya ilk atlayan maskeli kişinin Almanya’dan Trabzon’a geldiği ve maç öncesinde de arkadaşlarıyla yumruklu poz vererek bunu sosyal medya hesabından yayınladığı görüldü.

H.Ç. ve onunla birlikte gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki sorguları henüz tamamlanmadı.

Fenerbahçe olağanüstü genel kurul kararını KAP’a bildirdi, Trabzonspor basın toplantısı yapacak

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, 2 Nisan’da futbol takımının ligden çekilmesinin de gündemde yer aldığı olağanüstü genel kurul çağrısını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdi.

Sarı lacivertlilere karşı hamle bugün bordo mavililerden geldi. Trabzonspor Yönetim Kurulu 20 Mart Çarşamba günü bir basın toplantısı yapma kararı aldı.

Başkan Ertuğrul Doğan’ın yapacağı basın toplantısına şehirdeki tüm siyasi partilerin il başkanları da davet edildi.

Trabzonspor beş Fenerbahçeli futbolcu hakkında suç duyurusuna hazırlanıyor

T24 yazarı Tolga Şardan, Trabzonspor yönetiminin maçla ilgili özel bir dosya hazırladığını yazdı.

Şardan bugün kaleme aldığı yazısında, bordo mavili kulübün maç sonrası olaylara karışan Fenerbahçeli futbolcular Bright Osayi Samuel, Jayden Oosterwolde, Michy Batshuayi ve İrfan Can Eğribayat hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Trabzonspor yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Uçum: “Hiç kimse kendi özerk alanında ‘tek iktidarım’ diye düşünmesin, Devlet her özerk alanı takip eder”

Maçta yaşananlarla ilgili henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan herhangi bir değerlendirme gelmedi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili şu ana kadar açıklama yapan tek isim maç sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum.

Uçum X hesabından yaptığı yorumda, “Hiç kimse kendi özerk alanında ‘tek iktidarım’ diye düşünmesin, Devlet her özerk alanı takip eder. Herkes bunun farkına varsın. Konu hangi mecra olursa olsun, ister siyaset, ister ekonomi, ister hukuk, ister futbol fark etmez, Devlet Türkiye’ye bilerek ya da bilmeyerek yahut örtülü ya da açık Türkiye düşmanlığı üzerinden iş ve işlem içinde olanlara, her zemini kaos üretmek için kullananlara karşı her türlü tedbiri alır. Bu gece futbolda yaşananlar sadece kendi mecrasında kalmaz. Sorumlular gereken değerlendirmeyi yapmak zorundalar” ifadelerini kullandı.

Önce “futbolcu da olsa suç işlemişse soruşturulur” diyen Adalet Bakanı Fenerbahçe’nin tepkisi sonrası “soruşturma futbolcuları kapsamıyor” dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bugün konuyla ilgili iki açıklama yaptı.

Bakan Tunç ilk açıklamasında “Görüntüler izlenir. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum sözkonusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur” dedi.

Fenerbahçe kulübü ise yazılı bir açıklama yaparak Adalet Bakanı Tunç’un bu sözlerine tepki gösterdi.

Açıklamada, “Bakanımızın bu sözlerini, maç boyunca, 90 dakikanın ilk saniyesinden son anına kadar sahaya atılan su şişeleri, kesici aletler, çakmakların, metal paraların olduğu ortamda oyunu oynamaya çalışan, sahaya atılan meşaleyi eliyle kaldırıp saha dışına atma bilincinde olan, tüm bu baskı, tahriklere rağmen en ufak reaksiyon dahi göstermeyen futbol takımımıza, teknik ekibimize ve camiamıza yapılan bir haksızlık olarak kabul ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Sayın Bakanımızın bu konuda yaşanan tüm bu olayların mağduru ve tek masum tarafı olan Fenerbahçe’yi hedef almayı fırsat kollayanların konuyu çarpıtmalarına izin verecek açıklamaları bizi derinden yaralamıştır” denildi.

Bakan Yılmaz Tunç bu açıklama sonrası, “Bir yanlış anlama sözkonusu. Fenerbahçe kulübümüzün bir açıklaması olmuş. Bizim futbolculara yönelik soruşturma açıldığına yönelik beyanımız sözkonusu değil. Sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası oluşan yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz. Futbolcularla alakalı soruşturma sözkonusu değil. Futbolculara saldıranlarla ilgili adli süreç devam ediyor” diyerek sözlerine açıklık getirdi.

Adalet Bakanı Tunç, gözaltına alınan 12 kişi dışında 26 şüphelinin daha Trabzon Savcılığı’nca kimlik tespitinin yapıldığını söyledi.

VOA tarafından geçilen İçişleri Bakanlığı Trabzon’a ekip gönderdi; Trabzonspor Fenerbahçe’ye yanıt vermeye hazırlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. İçişleri Bakanlığı Trabzon’a ekip gönderdi; Trabzonspor Fenerbahçe’ye yanıt vermeye hazırlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan İçişleri Bakanlığı Trabzon’a ekip gönderdi; Trabzonspor Fenerbahçe’ye yanıt vermeye hazırlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.