İbrahim Kalın: "AB Zirvesi Türkiye'yle İlişkiler İçin Bir Fırsat"

İbrahim Kalın: "AB Zirvesi Türkiye'yle İlişkiler İçin Bir Fırsat"

ABONE OL
14:22 - 28/09/2020 14:22
İbrahim Kalın: "AB Zirvesi Türkiye'yle İlişkiler İçin Bir Fırsat"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Reuters Haber Ajansı’na Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Kalın, 1-2 Ekim tarihinde yapılacak AB Zirvesi’nin Türkiye ve birlik arasında ilişkilerin yeniden başlaması için bir fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Kalın, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin önüne belirli bir takvim ve net bir teklif getirmek zorunda olduğunu kaydetti. Kalın, zirvenin yeni bir başlangıç için fırsat içerdiğini söylerken bazı AB üyesi ülkelerin de bu kanıda olduklarını gördüğünü dile getirdi.

Kalın röportajında, AB’nin herşeyi Türkiye’nin yapmasını beklemesinin mümkün olmadığını bunun anlaşılması gerektiğini söyledi. Kalın, bu noktada, karşılıklı bir anlayış olması gerektiğini Türkiye’den beklentilere karşılık AB ülkelerinin de kendi sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduklarını belirtti.

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerginlik sonrası diyalog sürecine dair de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, siyasi ve askeri görüşmelerin neticesinde kısa süre içerisinde olumlu yönde bir ilerleme kaydedileceğine inandığını dile getirdi. Kalın Türkiye ve Fransa arasında da daha pozitif bir atmosferin oluşacağına inandığını söyledi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.