Hurghada ve Sharm El Sheikh neden Rus turistlere açılmıyor?

Hurghada ve Sharm El Sheikh neden Rus turistlere açılmıyor?

ABONE OL
10:06 - 01/12/2020 10:06
Hurghada ve Sharm El Sheikh neden Rus turistlere açılmıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’nın Mısır Büyükelçisi Georgy Borisenko tarafından temsil edilen Rusya Dışişleri Bakanlığı, bugün resmi olarak Rusya’nın Mısır tatil beldeleri – Hurghada ve Sharm el-Sheikh – ile charter uçuşlarının yeniden başlatılmasıyla ilgilendiğini, ancak daha da önemlisi, resmi düzeyde ilk kez uygulanan 5 yıllık yasağın gerçek nedenini açıkladı.

Mısır kıyı kentlerinin havaalanlarında uygun güvenlik önlemleri yeterli derecede sağlanamadı.

TURPROM uzmanlarının daha önce öne sürdüğü gibi, iki koşul uçuşların yeniden başlatmasını engelliyor: Asıl sorun, Mısırlı yetkililerin 2015 yılında Sina Yarımadası’nda meydana gelen Rus uçağının düşürülmesi felaketini bir terör saldırısı olarak tanımayı reddetmesi ve buna bağlı olarak, mağdurların yakınlarına tazminat ödemeyi de reddetmesidir. İkinci olarak, Mısır’da güvenlik ve terörizmle mücadele konularında Mısır kıyı kentlerinin havaalanlarında uygun güvenlik önlemlerinin sağlanması sorununun tam olarak çözülememesi gösteriliyor.

Sonuç olarak, 25’i çocuk 217 yolcu ve 7 mürettebattan oluşan 224 Rus vatandaşı öldü

Rusya Büyükelçisi, ülkemizden Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e uçuşları askıya alma kararının, 31 Ekim 2015 tarihinde Şarm El-Şeyh – St. Petersburg rotasında Kogalymavia uçağına düzenlenen terör saldırısından kaynaklandığını hatırlattı. Kalkıştan birkaç dakika sonra, uçakta bir patlama oldu ve uçak düştü. Sonuç olarak, 25’i çocuk 217 yolcu ve 7 mürettebattan oluşan 224 Rus vatandaşı öldü.

Dünya havacılık tarihinde Rus vatandaşlarının en büyük ölümü

“Sina Yarımadası’nın göklerinde yaşananlar, tüm dünya havacılık tarihinde Rus vatandaşlarının en büyük ölümü ve Mısır topraklarındaki en büyük uçak kazasıydı. Doğal olarak, bu trajik olaydan sonra Rusya, yerel havalimanlarında katı güvenlik önlemlerine uyulacağına dair garantiler almadan Mısır’a uçuş yapmaya devam edemeyeceğini vurgulandı.

Georgy Borisenko elçiliğin resmî internet sitesinde yayınlanan bir bildiride Mart 2018’de “Mısır’ın Kahire havaalanındaki güvenlik ve denetim sistemini önemli ölçüde iyileştirmeyi başardığını” ve Kahire’nin uçuşlara açıldığını hatırlattı.

Terör saldırısı mağdurlarının yakınlarına tazminat ödenmesi konusu henüz çözüme kavuşmadı.

Georgy Borisenko, “Rusya, Mısır tatil şehirleriyle charter uçuşlarının yeniden başlatılmasıyla da çalışmalar yapıyor. Geçen yıl 150 binden fazla Rus Mısır’ı ziyaret etti, Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e direkt uçuşların başlamasıyla bu sayı kat kat artabilir. Bununla birlikte, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, sözleşmelerin restorasyonunda nesnel koşullar olduğunu resmen kabul etti. Terör saldırısı mağdurlarının yakınlarına tazminat ödenmesi konusu henüz çözüme kavuşmadı. Bu bağlamda, mağdurların aileleri, Mısır’a uçuşların durdurulması talebiyle Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı ve Hükümeti ile Dışişleri Bakanlığı’na başvururuları devam ediyor” diye belirtti.

Mısır kıyı kentlerinin havalimanlarında yeterli güvenlik önlemlerinin sağlanması önemli bir sorun olmaya devam ediyor.

Rusya Büyükelçisi açıklamasında ayrıca, söz konusu Mısır kıyı kentlerinin havaalanlarında uygun güvenlik önlemlerinin sağlanması sorununun tam olarak çözülmediğini kaydetti.

Büyükelçi, “Ek olarak, söz konusu Mısır kıyı kentlerinin havalimanlarında yeterli güvenlik önlemlerinin sağlanması önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Mısır tarafının terminallerindeki güvenlik sistemlerini iyileştirmek için yaptığı büyük işi kesinlikle takdir ediyoruz. Bu çalışmalar ve alınan tedbirler Rusya’nın Hurghada ve Şarm El-Şeyh’e uçuşlara yeniden başlama olasılığını ciddi şekilde değerlendirmesi için çok önem arz ediyor. Aynı zamanda Ortadoğu’daki genel durumda yurttaşlarımızın karşılaşmaya devam ettiği risklere de gözümüzü kapatamayız. Sonuçta, bizim için bu maddi gelirle değil, insanların yaşamlarıyla ilgili” dedi

Mısırlı iş insanları Mısırlı yetkilileri tazminat ödemeye çağırdı

Rus Büyükelçisi açıklamasının devamında, Kogalymavia uçağının patlamasını teröristlerin Suriye’de IŞİD savaşçılarına ve diğer terörist gruplara karşı Rus düşmanlıklarının patlak vermesine misilleme olarak gerçekleştirdiklerini hatırlamak yeterli.

Bu trajik olayların tekrarlanma tehlikesi devam ediyor.

Bu trajik olayların tekrarlanma tehlikesi devam ediyor. Ayrıca Mısır’ın kendisi de Kuzey Sina’da bir terörle mücadele operasyonu yürütüyor. Bu tür faktörler elbette Rusya’yı durumu daha fazla analiz etmeye zorluyor. Yine de, güzel ülkenize aşık olan milyonlarca Rus turistin beklediği Mısır’a charter uçuşlarının öngörülebilir gelecekte başlamasının mümkün olacağını söylerek umudunu vurguladı.

Mısır iş dünyası, Hurghada ve Şarm El-Şeyh’e uçma izninin olmamasının nedenini gayet iyi biliyor. Ve zaten Mısırlı iş insanları uzun zamandır Mısırlı yetkilileri Rus ailelere tazminat ödemeye çağırmaya devam ediyorlar.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Hurghada ve Sharm El Sheikh neden Rus turistlere açılmıyor? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hurghada ve Sharm El Sheikh neden Rus turistlere açılmıyor? haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hurghada ve Sharm El Sheikh neden Rus turistlere açılmıyor? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.