Hunter Biden vergi kaçırmakla suçlanıyor

Hunter Biden vergi kaçırmakla suçlanıyor

ABONE OL
13:17 - 08/12/2023 13:17
Hunter Biden vergi kaçırmakla suçlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Adalet Bakanlığı dün Başkan Joe Biden’ın oğlu Hunter hakkında yeni suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, oğul Biden’ın milyonlarca dolar harcadığı lüks bir yaşam sürdüğünü ancak 1,4 milyon dolar vergi kaçırdığını iddia etti.

California Merkez Bölgesi’ne bağlı bölge mahkemesinde düzenlenen iddianameye göre 53 yaşındaki Hunter Biden, üç ağır olmak üzere toplam dokuz vergi suçuyla karşı karşıya. Suçlu bulunması halinde 17 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek. Biden’ın ne zaman mahkemeye çıkacağı ise belli değil.

İddianamede, “Sanık, 2016’dan 2019’a kadar vergi yılları için borçlu olduğu en az 1,4 milyon dolarlık federal vergiyi planlı olarak ödemedi” denildi.

Buna karşılık, 70 bin dolardan fazlası uyuşturucu rehabilitasyonuna olmak üzere “uyuşturucuya, eskortlara ve kız arkadaşlara, lüks otellere ve kiralık mülklere, pahalı arabalara, kıyafetlere ve diğer kişisel eşyalara” büyük miktarlarda harcama yaptığı iddia edildi.

“Hunter’ın başka bir soyadı olsaydı suçlamalar yapılmazdı”

ABD basınına göre, Hunter Biden’ın avukatı Abbe Lowell müvekkilinin vergilerinin tamamını geri ödediğini belirtti ve Hunter Biden hakkındaki soruşturmayı yürüten ABD Özel Danışmanı David Weiss’ı daha önce yapılan bir anlaşmadan dönmekle suçladı. Lowell, “Hunter’ın başka bir soyadı olsaydı Delaware ve şimdi de California’daki suçlamalar yapılmazdı” dedi.

Hunter Biden Ekim ayında, Delaware’de tabanca satın alırken uyuşturucu kullanıp kullanmadığı konusunda yalan beyanda bulunmakta suçlanmıştı. Bu suçlamayı kabul etmeyen Biden, görevdeki bir ABD başkanının çocuğuna yönelik ilk cezai kovuşturmayla muhatap olmuştu.
Beyaz Saray California’daki suçlamalar hakkında yorum yapmayı reddetti.

İddianamede Hunter Biden’ın Ukraynalı bir sanayi holdingi olan Burisma ve özel bir Çinli sermaye fonunun yönetim kurullarında görev yaparken “cömert” gelirler elde ettiği belirtiliyor.

Savcılar, 2016 ile Ekim 2020 arasında Biden’ın toplam brüt gelirinin 7 milyon doları geçtiğini söylüyor. 2016-2019 yılları arasında Burisma Yönetim Kurulu’ndaki görevinden elde ettiği yaklaşık 2,3 milyon dolar da buna dahil.

Hunter Biden’ın Burisma ile ilişkisi, onu denizaşırı ülkelerde para kazanmak için ailesinin adını kullanmakla suçlayan Cumhuriyetçi milletvekillerinin yıllarca süren saldırılarının odak noktası olmuştu.

İddianamede, “Sanığın, Burisma Yönetim Kurulu’ndaki görevinden Ukrayna’da elde ettiği gelir, Çin özel sermaye fonu ile yaptığı anlaşmalardan elde ettiği ücretler, avukat olarak çalışmasından ve diğer kaynaklardan elde ettiği gelirler de dahil olmak üzere tüm gelirleri üzerinden vergi ödemek gibi yasal bir yükümlülüğü vardı” denildi.

Hunter Biden Çinli enerji holdingi CEFC China Energy Co Ltd için de çalıştı ve gelir elde etti. Dosyaya göre Biden’ın geliri arttıkça harcamaları da arttı.

İddianameye göre Hunter Biden sadece 2018’de yaklaşık 772 bin dolar nakit para çekti, kadınlara yaklaşık 383 bin dolar ödeme yaptı, 151 bin dolar giyim ve aksesuar dahil olmak üzere 1,8 milyondan fazla harcama yaptı.

Delaware’deki “yalan beyan” suçlaması

ABD Özel Danışmanı David Weiss, Hunter Biden’ın uyuşturucu kullanmadığı yönünde yalan beyanla suçlandığı Delaware’e eski Başkan Donald Trump döneminde savcı olarak atanmıştı. Ağustos ayında Başsavcı Merrick Garland tarafından özel danışman olarak görevlendirilmişti.

Delaware’deki “yalan beyan” suçlaması, Hunter Biden’ın 2017 ve 2018 yıllarında da vergi kaçırdığını iddia eden suçlamanın ardından yapılmıştı. Biden’ın avukatları, müvekkillerinin vergi kaçırma suçundan hapse girmemesini sağlayacak bir anlaşma önermişti.

ABD Bölge Yargıcı Maryellen Noreika, avukatların önerdiği savunma anlaşmasını Temmuz ayında reddetmiş, anlaşmanın yasallığı ve sunduğu dokunulmazlığın kapsamı konusundaki endişeleri dile getirmişti.

Gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için önde gelen adaylardan Donald Trump, savunma anlaşmasının başkanın oğluna ayrıcalıklı muamele anlamına geldiğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen Hunter Biden vergi kaçırmakla suçlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hunter Biden vergi kaçırmakla suçlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hunter Biden vergi kaçırmakla suçlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.