HÜDA PAR’dan İsrail hakkında dava açılması ve diplomatların sınır dışı edilmesi çağrısı

HÜDA PAR’dan İsrail hakkında dava açılması ve diplomatların sınır dışı edilmesi çağrısı

ABONE OL
13:48 - 19/10/2023 13:48
HÜDA PAR’dan İsrail hakkında dava açılması ve diplomatların sınır dışı edilmesi çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Diyarbakır’da her gün “direniş nöbeti” eylemi yapma kararı aldı.

Partinin dün akşam Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü Kavşağı’nda düzenlenen ilk eyleminde konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, İsrail hakkında dava açılması çağrısında bulundu.

Her akşam Kayapınar ilçesindeki Yenihal Köprülü Kavşağı’nda düzenlenecek olan eylemin ilk gününde konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Müslüman ülkeleri eleştirdi.

“Sizler sıradan bir halk, sivil toplum kuruşu, aktivist değilsiniz; İslami açıdan da millilik açısından da tarafsınız. 11 gün geçti kılınızı kıpırdatmadınız. Dün hastane bombalandığında İslam ülkeleri terör rejiminin diplomatlarını defetmesi gerekiyordu. Halkımız bunu beklemektedir. Daha neyi bekliyorsunuz? Aracı olmanıza gerek yok. Siz öncelikle şu zalimleri ülkenizden defedin gitsin” diyen Tanrıkulu, Gazze’deki hastane saldırısından sonra İsrailli diplomatların sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.

İsrail’e karşı savaş suçu iddiasıyla dava açılması gerektiğini de savunan Tanrıkulu, petrol ambargosu önerisini yineledi. Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin hükümetlerin üzerinde baskı uygulaması çağrısı yapan Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Suudi Arabistan bir günlüğüne petrol musluğunu kapattığı zaman o Siyonist terör rejimi ve destekçileri geri adım atacak, bu katliamı yapamayacaklardır. Savaş suçu işleyenler hakkında dava açılmalıdır ama maalesef halen ülkemizde bu zalimler hakkında dava açılmış, suç duyurusunda bulunmuş değil. Bunların mutlaka yapılması lazım. Bunu için de tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ülkelerinde hükümetlerine baskı kurmalıdır.”

Eylem, Hamas’a destek sloganları ve Gazze’de hayatını kaybedenler için dua edilmesiyle son buldu.

VOA tarafından geçilen HÜDA PAR’dan İsrail hakkında dava açılması ve diplomatların sınır dışı edilmesi çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HÜDA PAR’dan İsrail hakkında dava açılması ve diplomatların sınır dışı edilmesi çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HÜDA PAR’dan İsrail hakkında dava açılması ve diplomatların sınır dışı edilmesi çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.