HÜDA-PAR: “Beklediğimizin altında oy aldık”

HÜDA-PAR: “Beklediğimizin altında oy aldık”

ABONE OL
10:48 - 02/04/2024 10:48
HÜDA-PAR: “Beklediğimizin altında oy aldık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pazar günü düzenlenen 31 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan partilerinden biri de HÜDA-PAR oldu. Geçen yılki milletvekili seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren HÜDA-PAR, yerel seçimlere kendi adaylarıyla katıldı. HÜDA-PAR sadece Batman’ın Gercüş İlçesine Bağlı Kayapınar Beldesi’nde seçim yarışını kazandı.

Muhafazakâr siyasetinin yanında Kürtlükle ilgili vurguları da yerel seçimlerde öne çıkaran HÜDA-PAR, Türkiye’nin birçok yerinde aday gösterdi. HÜDA-PAR’ın en çok iddialı olduğu yerlerin arasında Diyarbakır, Batman, Van gibi kentler vardı. Ancak HÜDA-PAR beklenen ilgiyi göremedi.

Resmi olmayan verilere göre, 253 bin 648 oy alan HÜDA-PAR’ın oy oranı yüzde 0,55’te kaldı. Diyarbakır’da Mersin Milletvekili Faruk Dinç’i adayı gösteren HÜDA-PAR, 53 bin 63 oy aldı. Bu da oyların yüzde 7,34‘üne tekabül ediyor. Dinç, partisine en fazla oy kazandıran isim oldu.

HÜDA-PAR’ın en renkli seçim kampanyası yürüttüğü yerlerin arasında Batman vardı. Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’nın aday olduğu kentte HÜDA-PAR, oyların yüzde 15,68’i olan 29 bin 698’ini aldı. Seçmenlerle Kürtçe konuşması, DEM Parti’nin seçim bürolarını ziyaret etmesi, DEM Parti adayıyla birlikte maç izlemesiyle gündeme gelen Ramanlı, HÜDA-PAR’a en fazla oy kazandıran ikinci isim oldu. Van’da Mehmet Mehdi Oğuz’u aday gösteren HÜDA-PAR, oyların yüzde 1,83’ü olan 8 bin 104 oy aldı.

HÜDA-PAR’ın oransal olarak en fazla oy aldığı yerler arasında Bingöl de dikkat çekiyor. Muhafazakâr yapısıyla bilinen kentte, AK Parti seçimi kazansa da HÜDA-PAR da yüzde 11,53 oranında oy aldı. Şanlıurfa’da Emin Özaslan’ı aday gösteren HÜDA-PAR, oyların yüzde 1,52’si olan 15 bin 522 oy aldı. HÜDA-PAR Artvin’de 18, Ardahan’da 18, Çankırı’da 13, Hakkari’de ise 45 oy aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday göstermeyen HÜDA-PAR belediye meclisi seçimlerinde oyların yüzde 0,28’i olan 24 bin 831 oy aldı.

HÜDA-PAR’ın Batman’ın Gercüş İlçesine Bağlı Kayapınar Beldesi adayı Samir Özhan oyların yüzde 56,79’unu alarak başkanlık koltuğuna oturdu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu “Beklediğimizin altında da olsa oylarımızı artırarak seçimi tamamladık”

Seçim sonuçlarını değerlendiren HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beklentilerin altında oy aldıklarını söyledi. Yapıcıoğlu, sonuçları “Küçük adımlarla da olsa istikamet üzere ileriye doğru yürüyüşümüzü sürdürüyoruz” şeklinde yorumladı.

Seçim sonuçlarını detaylı olarak değerlendireceklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “Büyük Millet Meclisi’nden sonra yerel meclisler olan il genel meclisleri ve belediye meclislerinde de temsil imkânı elde ettik. Bu seçimlerde bütün imkânsızlık ve olumsuz şartlara rağmen büyük bir özveriyle çalışan mahalle, köy temsilcilerimizden, il, ilçe teşkilatlarımıza ve genel merkez organlarında görev alan kardeşlerime, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza, belediye başkan adaylarımızdan belediye ve il genel meclis üyesi adaylarımıza, sandık görevlilerimize kadar bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Ramanlı’dan rakiplerine tebrik

Bu arada HÜDA-PAR’ın Batman adayı Serkan Ramanlı, seçimi kazanan adayları tebrik etti. İlk tebrik mesajını DEM Parti adayına gönderen Ramanlı “Seçim sonuçları tüm memleketimiz için hayırlı olsun. Batmanımızda seçimi kazanan DEM Parti’yi ve Belediye Eşbaşkanı Sayın Gülistan Sönük’ü tebrik ediyorum. Biz seçim bölgelerimizin çoğunda oylarımızı arttırdık ve kendi adımıza başarıyı yakaladık. Halkımızın siyasi partilere önemli mesajlar verdiği bu seçimde herkes payına düşen cevabı almalıdır” dedi.

Ramanlı ilçe belediyelerini kazanan AK Parti, CHP ve Yeniden Refah Partisi adaylarını da tebrik etti.

VOA tarafından geçilen HÜDA-PAR: “Beklediğimizin altında oy aldık” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HÜDA-PAR: “Beklediğimizin altında oy aldık” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HÜDA-PAR: “Beklediğimizin altında oy aldık” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.