Huawei’nin mermeri Antalya’dan

Huawei’nin mermeri Antalya’dan

ABONE OL
00:01 - 24/12/2020 00:01
Huawei’nin mermeri Antalya’dan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) en büyük özel şirketleri arasında birini sırada yer alan Huawei Technologies Şirketi yeni yaptığı üretim laboratuvarının mermerini Antalya’dan karşılıyor.

Batı Akdeniz bölgesinde 40’dan fazla mermer ocağı işleten İMSA Mermer Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tekin yaptığı açıklamada, korona virüs salgını nedeniyle mermer üreticileri ve ihracatçılarının olumsuz etkilendiğini belirtti.

Tekin, Huawei Technologies şirketinin Shenzhen, Guangdong eyaletinde yeni inşa ettiği Huawei Üretim Merkezi G Bölgesi Yeniden Yapılandırma Projesinin 110 bin metrekarelik üretim laboratuvarı için Antalya’nın kayak merkezi Saklıkent bölgesinde üretilen mermeri tercih ettiğini kaydetti. Ahmet Tekin, şöyle konuştu.

‘’1986 yılında kurulan Antalya merkezli İMSA Mermer olarak, Huawei’nin 110 bin metrekarelik üretim laboratuvarı için mermer bloklarında bizim imzamızın olması hem firmamız hem de ülkemiz için gurur verici. Saklıkent’te kendi ocaklarımızda ham blok mermer üretimi yapıyoruz.  ‘Ottoman Krem’ olarak bilinen bu ürün özellikle büyük alanlı projelerdeki yüksek verimliliği, deseni, rengi ve uygulama kolaylığı nedeniyle çok tercih ediliyor. Bölgemizin mermerleri bu ülkede çok popüler ve çok beğeniliyor. 1 milyar 56 milyon Yuan’lık bir proje maliyeti ve 247 bin metrekarelik alanda gerçekleşen bu önemli yatırımın da inşaatı 10 ay gibi kısa bir zamanda tamamlandı.’’

Türkiye’nin doğal taş sektörünün en önemli pazarı Çin olduğuna dikkat çeken Tekin, ‘’İMSA Mermer olarak özellikle, blok mermer üretimlerinin yüzde 85’ni bu ülkeye gerçekleştiriyoruz. Dünya devi bir firmaya, Türk markası olarak böylesi bir dönemde tedarik sağlamaktan dolayı çok mutluyuz.  Bölgemizin mermerleri özellikle zemin döşemelerinde rağbet görüyor.  2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle ihracat anlamında düşüş yaşasak da 2021 yılında yeniden eski ivmeyi yakalayacağımızı düşünüyorum. Çünkü bizim mermerimiz çok tutulan ve revaçta bir mermer” dedi.

Ahmet Tekin, Huawei Üretim Merkezi G Bölgesi Yeniden Yapılandırma Projesi için 2,5 milyon dolarlık 10 bin ton blok mermer ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.