HTBB Kahvaltıda, Milletvekillerini ve STK Temsilcilerini Bir Araya Getirdi

HTBB Kahvaltıda, Milletvekillerini ve STK Temsilcilerini Bir Araya Getirdi

ABONE OL
07:38 - 02/09/2020 07:38
HTBB Kahvaltıda, Milletvekillerini ve STK Temsilcilerini Bir Araya Getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/ Ali Akdemir, Fotoğraflar: Defne Ordu/Yaşar Yıldırım

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgın sürecinde Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB), geleneksel olarak düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısıında, Hamburg eyalet meclisine 2020 şubat ayında seçilen milletvekillerinin bazılarını ve STK temcilcilerini bir araya getirdi.

Hamburg Steindamm 43, adresinde bulunan Öz Urfa Restaurant‘da bir araya gelen Hamburg Türk Basın Birliği üyeleri ve davetliler keyifli geçen kahvaltıının ardından, gündeme ilişkin düşüncelerini açıklayarak, karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundular.

Hamburg Türk Basın Birliğinin başkanı  Emin Sağlık ve yönetim kurulunun daveti üzerine gerçekleştirilen kahvaltıyı Emiç Yolcu üstlendi. Son derece verimli geçen kahvaltıda konuşan dernek başkanları,  HTBB üyelerini kendi etkinlik ve kahvaltılarında da görmek istediklerini belirtip, HTBB yönetimine başarı dileğinde bulundular.

HTBB yönetim kurulunun, göreve geldikten sonra ikincisini düzenlediği basın kahvaltısında,  yaşanılan  Kovid 19 pandemi süreci koşulları dikkate alınarak, sosyal mesafe ve hijyen kuralları da göz önünde bulunduruldu.

HARMONiK BİR KATILIMCI  ZENGiNLİĞİ!

Hamburg Türk Basın Birliği’nin düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısında Milletvekilleri Güngör Yılmaz (SPD), Mehmet Yıldız ( Sol Parti ),  Ali Şimşek (SPD ) ve  CDU partisi Schleswig-Holstein eyalet yönetim kurulu üyesi ve   Uetersen ilçesinde 25 Ekim’de yapılacak mahalli seçimler’de CDU tarafından Uetersen ilçesinde Belediye Başkan adayı gösterilen Barış Karabacak ve STK temsilcilerinden Avrupa İşadamları Derneği ( EUBA ) başkanı Mehmet Emin Süzen, yönetiminden Dr.Tuğrul Karaman, Avrupa Urfalılar Derneği başkanı Ali Baba Coşkun ve  yönetimden Ömer Kelekçi, Hamburg Trabzonlular derneği başkanı İlhan Yılmaz, Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor taraftar derneği başkanı Ruhi Özer ve  DİTİB Mescid-i Aksa Camii Başkanı Mehmet Gök katıldılar.

HTBB başkanı Emin Sağlık‘ın yönettiği, siyasilerin ve sivil toplum temsilcilerinden bazılarının katıldığı İnteraktif toplantıda konuklar ve üyeler   Hamburg’un gündemine ilişkin son gelişmeler üzerine düşüncelerini dile getirdiler. Gazetecilerden gelen  sorularıda içtenlikle cevaplandırdılar.

HTBB başkanı Emin Sağlık yapacakları çalışmalarla ilgili üyelere ve misafirlere bilgi verirken,  kahvaltı sahibi Emiç Yolcu da  kahvaltıya katılımlarından dolayı herkese  teşekkür etti.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK

HTBB tarafından kahvaltının birinci bölümünde siyasiler ve STK temcilcileriyle gerçekleştirilen İnteraktif toplantının ardından, misafirlerle birlikte  günün anlamı üzerine hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra  misafirler yolcu edilerek uğurlandıktan sonra, üyelerle  gündeme ilişkin maddelerin görüşülmesine geçildi.

HTBB tarafindan geleneksel olarak her yıl düzenlenen Türkiye gezisi için  bu yıl  planlanan, Urfa-Mardin-Diyarbakır üçgeniyle  ilgili bölgede ev sahipliği konusunda yardımcı olacak olan,  EUBA başkanı Mehmet Emin Süzen üyelere ayrıntılı  bilgi verdi.  Süzen üyelerden gelen soruları cevaplandırdı. Geziyle ilgili tüm ön hazırlıkların, yönetim kurulu üyesi Hurşit Köse ve Ali Akdemir tarafından aralıksız olarak devamına,  fakat pandemi sürecinin  gelişimine göre,  gezinin gerçekleşip, gerçekleşmiyeceğine ekim ayındaki kovid 19 gelisme seyrine göre karar verilmesine,  üyelerce oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

Bir önceki üye  toplantısında kararlaştırılan,  tüzük değişikliği ile ilgili Kemal Doğan tarafından hazırlanan ve tüzük komisyonunca onaylanan  yeni tüzük değişikliği  maddeleri,   toplantıda Kemal Doğan tarafından üyelere aktarıldı. Tüzük değişikligiyle ilgili öngörülen maddele,  toplantıda ele alınarak üyelerce son hali verildi. Tüzük değisikliğinin bir sonraki toplantıda  ele görüşülmesine karar verilerek, derneğe yeni üye olan Meral Çelik, üyelere tanıtıldı.

Almanya’da ilk olma özelliklerini taşıyan ve  10 yılın üzerinde varlığını,  başarılı  bir şekilde  sürdüren, “Hamburg Türk Basın Birliği“nin bir sonraki toplantısı  için 27 eylül tarihi belirlendi.

Yoğun ve zaman zaman da tartışmalı geçen üye toplantısının sonunda, HTBB Başkanı Emin Sağlık, konuklarla yapılan toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, birçok gündem maddelerinin ele alınıp, bazı kararların birlikte alındığı, bazen tartışmaların seviyesinin hararetlenmesine rağmen, gayet demokratik ve yapıcı bir ortamda geçen toplantıda örnek sergilenen davranışlardan dolayı, üyelere yönetim kurulu adına, teşekkür etti.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.