“Hoş Geldin Boyacı “ya salon dar geldi

“Hoş Geldin Boyacı “ya salon dar geldi

ABONE OL
12:45 - 03/02/2020 12:45
“Hoş Geldin Boyacı “ya salon dar geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

The Companies Productions organizesinde Avrupa turnesinde bulunan, Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner’in rolleri paylaştığı komedi “Hoş Geldin Boyacı” Hamburg’da kapalı gişe oynadı.

Engin Seçgin & Companies Productions tarafından düzenlenen Avrupa turnesinde Hamburg’daki Haus im Park Tiyatrosunda sahnelenen komedi “Hoş Geldin Boyacı” kapalı gişe oynadı.

1930-1991 yılları arasında yaşayan İngiliz oyuncu ve senarist Donald Churchill’in yazdığı ve Arif Akkaya’nın yönettiği tipik İngiliz absürt mizah anlayışının bir ürünü olan güldürüde başrolleri Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner paylaştılar.

Yoğun interkültürel çalışmalarıyla tanınan Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz’ın katkılarıyla sahnelenen iki bölümlük komedi son yerine kadar dolan salonda izleyicilerin büyük beğenisi kazandı.

Companies Productions kurucu ve sahibi Engin Seçgin ve Güngör Yılmaz oyun öncesi misafirlerle ilgilenip, Almanya-Türkiye arasındaki kültür alışverişi hakkında sohbet ettiler.

Türkiye’de büyük ilgi gören oyunları Almanya’ya getiren ve Alman tiyatro severlerin de oyunu izleyebilmesi için bunların çoğunu Almanca üst yazılı sunduklarını kaydeden Engin Seçgin, bunun iki ülke arasındaki kültür yaşamına olumlu yansıdığını sözlerine ekledi. Güngör Yılmaz da Hamburg’daki tiyatroların interkültürel açılımı için çalıştığını ve bu yolda önemli sahnelerde bazı repertuvar oyunlarının Türkçe üstyazıyla gösterilmesini sağladıklarını söyleyerek, “Tiyatro, sanat ve kültür insanları tanışması, kaynaşması ve ön yargıları yenmesi için önemli bir unsur” dedi.

Ayakta alkışladılar

Büyük bir performans sergileyen oyuncu üçlüsü 110 dakikalık oyun sonunda Hamburglular tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandılar. Güngör Yılmaz oyuncuları sahnede tebrik edip, birer buket çiçek verdi.

Oyunun konusu: Tiyatro içinde tiyatro

Oyunun konusu adete tiyatro içinde tiyatro: Hayatı boyunca tiyatro oyuncusu olma hayalleri kuran, ama geçimini sağlamak için boyacılık yapan Walter’in (Erdal Özyağcılar) evini boyadığı çekici kadın Marcia (Berne Laçin) ile karşılaşmasıyla oyunculuk hayalleri, hiç ummadığı şekilde, gerçeğe dönüşür.

Boyamak için geldiği evin sahibesini girdiği zor durumdan kurtarmak için onun kocası rolüne giren Walter, işin içine birde aldatılan kadın Jane’in (Gözde Çetiner) girmesiyle, tam içinden çıkılmaz bir hal alır.

ha-ber.com/Hamburg
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.