Hobi olarak başladığı boksta olimpiyatı hedefliyor

Hobi olarak başladığı boksta olimpiyatı hedefliyor

ABONE OL
13:34 - 19/06/2015 13:34
Hobi olarak başladığı boksta olimpiyatı hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
Hobi olarak başladığı boksta olimpiyatı hedefliyor

Boks sporuna 11 yaşında hobi amaçlı başlayan milli boksör Neriman Istık, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmak için çalışıyor.

Samsun’da yaşayan 19 yaşındaki milli boksör Neriman Istık, 11 yaşında evlerinin yakınındaki spor salonunda hobi olarak başladığı boksta, 2016 Rio Olimpiyatları vizesini almak için mücadele ediyor.

Neriman Istık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hobi olarak başladığı boksta daha sonra başarı ve dereceler almaya başladığını belirterek, 8 yıllık spor geçmişinde 5 Türkiye şampiyonluğu, yıldızlar ve gençlerde dünya ikincilikleri ve üçüncülükleri elde ettiğini söyledi.

Milli boksör, en son Çin’de 16-28 Ağustos 2014’te düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’da Ermeni rakibi Anus Grigoryan’ı yenerek olimpiyat üçüncüsü olduğunu dile getirerek, şimdiki hedefinin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları olduğunu kaydetti.

Kamp ve hazırlık dönemi içinde olduğunu anlatan milli boksör, “Şu an için en büyük hedefim 2016’da Rio’da yapılacak olan olimpiyatlara gitmek. Tabi bunun için önce bir vize almam gerekiyor. Bunun için çalışıyorum. Sürekli kamp dönemindeyim” şeklinde konuştu.

Neriman Istık, yaptığı sporda en büyük desteği annesinin verdiğini ve her zaman kendisini motive ettiğini ifade etti.

Boksu özellikle seçmediğini anlatan genç boksör,”Hemşire olmak istiyordum. Evimin yanında kulüp başkanımız boks salonu açtı. 2007 yılında babam vefat edince kafa dağıtmak için spora başladım. Pişman değilim” diye konuştu.

“Kızımla gurur duyuyorum”

Anne Gül Istık da kızının boks sporuyla ilgilenmesini ilk başlarda istemediğini ancak daha sonra başarılarını gördükçe bu duruma razı olduğunu anlattı.

Kızıyla gurur duyduğunu ifade eden Istık, “Bir anne olarak sporcu olmasını her zaman destekliyorum. Her zaman arkasındayım” dedi.

Mahallede kızının boks sporuyla uğraştığını duyanların önce şaşırdığını belirten Gül Istık, “Ben gururla söylüyorum. Gazetelerde, televizyonlarda görünüyor. Başarılar, madalyalar geliyor. Yurt dışında bile adını duyurabilmek, bir anne için gurur verici. Sonuna kadar destekçisiyim” ifadelerini kullandı.

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.