Hindistan’da Köprü Çöktü 130’dan Fazla Kişi Öldü

Hindistan’da Köprü Çöktü 130’dan Fazla Kişi Öldü

ABONE OL
20:29 - 31/10/2022 20:29
Hindistan’da Köprü Çöktü 130’dan Fazla Kişi Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hindistan’ın Machchhu Nehri üzerinde bir yaya köprüsünün yıkılmasıyla Diwali ve Chhath Puja festivallerini seyreden yüzlerce kişi 10 metre yükseklikten suya düştü. Olayda en az 134 kişi hayatını kaybetti. Hindistan polisi olaydan bir gün sonra aralarında bilet kesen gişe görevlileri ve müteahhitlerin olduğu dokuz kişiyi gözaltına aldı.

Güvenlik kamerası görüntüleri bir grup genç erkeğin Gujarat eyaletinin Morbi kentindeki köprüde fotoğraf çektiklerini, bazılarının ise köprüyü beşik gibi iki yana salladıklarını gösteriyor. Köprünün iplerinin kopmasıyla grup nehrin sularına düşüyor.

Üst düzey polis görevlisi Ashok Kumar Yadav, idari personel, gişe görevlileri ve üç güvenlik görevlisi dahil dokuz kişinin kalabalıkları kontrol etmekte başarısız oldukları için gözaltına alındığını bildirdi. Polis tutuklu sayısının artabileceğini ekledi.

Yerel yetkililer Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, köprüden sorumlu saat ve elektrikli aletler üreten Oreva adlı şirketin onarımdan sonra köprünün geçen hafta yeniden açılacağını yetkililere bildirmediğini ve köprünün kamu kullanımına uygun olduğuna dair hiçbir belgenin verilmediğini söyledi.

Oreva’nın sözcüsü ise Reuters’ın çağrılarına ya da mesajlarına yanıt vermedi.

Indian Express gazetesine göre şirketten yapılan açıklamada, köprünün yıkılmasının nedeni olarak “köprünün orta kısmındaki çok fazla sayıda kişinin köprüyü bir yandan diğer yana sallamaya çalışması” gösterildi.

Dün yaklaşık 400 kişi Diwali ve Chhath Puja festivallerini kutlamak üzere köprüye çıkmak için bilet satın almıştı.

Ölenlerin 35’inin 14 yaşın altında olduğu, yaklaşık 170 kişinin ise sabaha kadar süren çalışmalar kapsamında kurtarıldığı kaydedildi.

Yetkililer nehrin çamurlu suyunun kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını ve köprü enkazının altında sıkışmış olanlar olabileceğini belirtti.

Merkezi Gujarat’ta bulunan Oreva şirketi son 15 yıldır köprünün onarımından sorumluydu.

1,25 metre genişliğinde ve 233 metre uzunluğundaki köprü Darbargadh Palace Oteli ile kasabayı birbirine bağlıyordu.

VOA tarafından geçilen Hindistan’da Köprü Çöktü 130’dan Fazla Kişi Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hindistan’da Köprü Çöktü 130’dan Fazla Kişi Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hindistan’da Köprü Çöktü 130’dan Fazla Kişi Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.