DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
“Herkes yer içer, hesabı Seçil öder”

“Herkes yer içer, hesabı Seçil öder”

ABONE OL
14:43 - 13/01/2024 14:43
“Herkes yer içer, hesabı Seçil öder”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2023 yılının en popüler davası olan “yüksek getirili fon” davasının ikinci duruşması Cuma günü Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda görüldü.

12 saatten fazla süren duruşma, 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi.

Davada Seçil Erzan hakkında 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İkinci duruşmada da Arda ve Emre yoktu

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamanın Cuma günkü duruşmasına tutuklu Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan ile birlikte Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı, bir dönem Galatasaray forması giyen eski futbolcu Semih Kaya avukatları ile birlikte katıldı.

Duruşmanın önemli isimlerinden Galatasaray kaptanı Fernando Muslera, yine sarı kırmızılıların eski kaptanı ve Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan ile eski Fenerbahçe kaptanı ve Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu ile Fatih Terim’in aile dostu ve sarı kırmızılı takımdaki eski antrenörü Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap çeşitli mazeretlerle duruşmaya katılmadılar.

Duruşmada sanık, şikayetçi ve avukatların salonda yaptıkları konuşmayı dinlemek ve anlamak zordu

İzdiham nedeniyle yaklaşık bir saat geç başlayan duruşmada tüm gözlerin üzerinde toplandığı Seçil Erzan, bir önceki duruşmaya göre rahat olsa da bazı sorularda sessiz kaldığı ve mimikleriyle cevap vermek istediği görüldü.

Erzan bir çeşit saadet zinciri olan fon ya da sistem yönetiminin bozulmasına neden olarak eski futbolcu Semih Kaya’yı gösterdi.

Denizbank eski şube müdürü, “Semih bu kadar faiz istemeseydi ben sadece Selçuk İnan’a borçlanacaktım. O bu kadar faiz istemese ben zaten çözecektim. Diğer herkes artıdaydı. Semih Kaya’ya fazladan 4,5 milyon dolar verdim” dedi.

Erzan duruşmada Semih Kaya ile ilgili iddianamede yer alan “Senin sonun iyi değil, neden kaçmıyorsun, rezil olursun, Hakan Ateş’e çıkarız, seni işten attırırım, sen annenin yüzüne nasıl bakıyorsun, annen bu saatten sonra yaşamaz, seni Türkiye’de yaşatmazlar, benim çok tanıdığım var, MİT Başkanı’nı tanıyorum” şeklindeki sözlerini de yalanladı.

“Sistemin Fatih Terim fonu olduğunu Volkan Bahçekapılı’ya, Bülent Çeviker’e, İbrahim Çağlar’a söyledim”

İddianamede bazı fon katılımcıları, Seçil Erzan’ın bu usulsüz işlemi “Fatih Terim fonu” olarak kendilerine anlattığı için girdiklerini söylüyorlardı. Bu konu 41. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından Seçil Erzan’a “Fon vaadinde bulunarak ‘Fatih Terim fonu, Hakan Ateş’in de içinde olduğu bir fon dediniz mi?” şeklinde soruldu.

Erzan, “(Fonun) son zamanlarında bunu söylediğim kişiler oldu. Emre Belözoğlu’na değil de Volkan Bahçekapılı’ya, Bülent Çeviker’e, İbrahim Çağlar’a söyledim” diye yanıt verdikten sonra heyet başkanı, “Peki banka yöneticilerinin veya Terim’in haberi var mıydı böyle bir şeyden?” diye ilave soru yöneltince 47 yaşındaki tutuklu bankacı çok net bir şekilde “hayır” yanıtı verdi.

Bülent Çeviker: “Bu fonun adı Fatih Terim fonu”

Ancak duruşmada verilen ikinci aradan sonra söz alan şikayetçiler, konuyu tekrar açtı.

Erzan’ın Florya’da çalıştığım dönemlerden tanıdığı Bülent Çeviker, “Seçil Erzan, bana bu fonu bana baştan sona Fatih Terim’in fonu olarak anlattı. Ve bu sisteme girmek için en az 3 milyon dolar vermem gerektiğini söyledi. ‘Ama bende 2 milyon var’ dedim, katılamadım. Bir süre sonra evime geldi, Fatih Terim’in fonu olduğunu özellikle söyledi ve beni ikna etti. Bu fonun adı Fatih Terim… Belge istediğimde, “Fatih Terim bile benden belge istemiyor” dedi.

İddianameye bakılırsa Seçil Erzan, 14.02.2023 tarihinde Bülent Çeviker’den 1,920,000 dolar, İnci Çeviker’den 15,200 dolar, İnci Çeviker’in annesi Ömür Nevin ile ortak açılmış hesabından ise 13,000 dolar nakit çekim yapılarak toplamdan 1 milyar 948 milyon dolarlık kaynak oluşturulmuş.

Mert Zeydanlı: “Seçil, ‘Bu fonla Fatih Terim’in ve Müfit Erkasap’ın eşleri ilgileniyor, senedi de onlardan alalım”

Fatih Terim’i mahkeme gündemine taşıyan bir diğer isim ise Mert Zeydanlı oldu. Seçil Erzan’ın kendisiyle yaptığı konuşmada fon ile iki haftadır Yunan devi Panathinaikos’u çalıştıran Fatih Terim arasında birliktelik olduğunu ifade etti.

Zeydanlı, “Ben senet isteyince Seçil, ‘Bu fonla Fatih Terim’in ve Müfit Erkasap’ın eşleri ilgileniyor, senedi de onlardan alalım’ dedi. Ben bu belgeyi bankadan alamayacağımı zaten biliyordum. Senedi alınca da kendisine dört kez para verdim. Bir kere de 400 bin dolar aldım. Hemen ertesi gün Seçil, yeni bir teklifle geldi ama içeride 2,7 milyon param olduğu için kabul etmedim. ‘Sana sormadan bir şey yaptım, 400 bin dolar kendim koydum, tamamlamamız lazım yoksa parayı alamayacağız’ dedi. İçerideki paramı alabilmek için böyle devam etmek zorunda kaldım” dedi.

Arif Hikmet Can: “Ne Seçil Erzan, Fatih Terim’den bahsediyor ne de herhangi bir avukat Terim’le ilgili bir soru soruyor”

Seçil Erzan’ın arkadaşı olan sanık Nazlı Can’ın babası Arif Hikmet Can da Fatih Terim’le ilgili soru sorulmamasını eleştirdi.

Arif Hikmet Can, “ilk celsede Seçil Erzan, bu sistem için ilk parayı Fatih Terim’den aldığını, bu miktarın 300 bin dolar olduğunu söyledi. Siz sordunuz sayım hâkim ve bu bilgi kayıtlara geçti. Fakat bu celsede ne Seçil Erzan, Fatih Terim’den bahsediyor ne de herhangi bir avukat Terim’le ilgili bir soru soruyor” demesi üzerine kadın mahkeme başkanı “Ne alâkası var?” deyince Arif Hikmet Can, ‘Terim’in bu fondan ne kadar para aldığını kimse sormayacak mı artık?” diye heyete tepki gösterdi.

“Herkes yer içer, hesabı Seçil öder”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun hazırladığı rapora göre Seçil Erzan’ın merkezinde olduğu yolsuzlukta 43,9 milyon dolar tutarında bir alışveriş yapıldı. Erzan, sözü edilen paralardan kesinlikle bir menfaat temin etmediğini söyledi.

Erzan, “MASAK herkesin hesaplarını incelesin. O dönem kim bana para verdiyse kim benden para aldıysa herkesin hesapları incelensin. Ben bir canımla ortada kaldım. Kimseye derdimi anlatamıyorum. Herkes yer içer, hesabı Seçil öder” dedi.

Epözdemir’den Seçil Erzan’a Hakan Ateş sorusu

Fernando Muslera, Emre Çolak ve Mert Çetin gibi isimlerin avukatlığını yapan Rezan Epözdemir ise Seçil Erzan’ın bankasıyla işbirliği yaptığını ima eden birçok çıkışta bulundu.

Elinde bulunan fotoğrafları Erzan’a gösteren Epözdemir, “Seçil Hanım, WhatsApp yazışmalarınızda Fransa’nın ünlü kayak merkezi Megève’deki birilerini kastederek, ‘Zamanında bunlara çok kazandırdım ben, yüzde 50’ diyorsunuz. Bu kişiler fotoğrafta arkadaşlarıyla Megève’de tatil yapan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş olabilir mi?” diye sordu.

Bu soruya “hayır” yanıtını veren Seçil Erzan, kast ettiği kişilerin arkadaşı Tanın Yılmaz’ın eşi Merve’nin iki kız kardeşi olduğunu ifade etti.

Emre Belözoğlu’nun avukatı Şekip Mosturoğlu da 17 saat ifade veren Seçil Erzan’ın hala bankayı korumaya çalıştığını söyledi.

VOA tarafından geçilen “Herkes yer içer, hesabı Seçil öder” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Herkes yer içer, hesabı Seçil öder” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Herkes yer içer, hesabı Seçil öder” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.