Hem üniversitede hem de güreşte fırtına

Hem üniversitede hem de güreşte fırtına

ABONE OL
00:34 - 16/06/2019 00:34
Hem üniversitede hem de güreşte fırtına
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 Hem üniversitede hem de güreşte fırtına
Doğukan Karakuş, Berlin Hür Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dördüncü sömestre öğrencisi, Berlin Treptow İlçesi SV Luftfahrt Güreş Kulübü adına Alman 1. Ligi’nde 74 kilo grekoromen stilde mücadele ediyor
İstanbul- Kadıköy doğumlu 26 yaşındaki Doğukan Karakuş, güreşe 12 yaşında Yalova’da başladı. Kısa zaman içerisinde Türkiye Yıldızlar üçüncüsü, Uluslararası “Zafer” güreş turnuvasında dördüncülük, aynı yıl Türkiye Şampiyonası’nda gençlerde ikincilik alarak, Türk Milli Takımı ile Avrupa şampiyonasına katıldı.

hem-uni-hem-gures-b.jpg

Karakuş, hem güreş minderlerinde ter dökerken hem de tahsilini ihmal etmedi. Kırıkkale Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulunu bitirdi. Dil Öğrenimi için geldiği Almanya’nın Freiburg şehrinde de güreş faaliyetlerini sürdürdü. Dil öğreniminden sonra Berlin Hür Üniversitesi Siyasal Bilimler fakültesinde eğitimine başladı. 2009 yılında katıldığı Berlin ve Kuzey Almanya Şampiyonası’nda 74 kiloda birincilik kazandı.

hem-uni-hem-gures-e.jpg

SV Luftfahrt Güreş kulübünü ikinci ligden birinci lige yükselmesinde büyük başarı sağladı. 2010-2011 lig sezonunda takımını birinci Alman liginde başarıyla temsil edecek olan güreşçimize büyük sempati duyan kulüp idarecileri Karakuş’u entegrasyondan sorumlusu olarak yönetim kurulu üyeliğine seçtiler.

hem-uni-hem-gures-c.jpg

Başarılı güreşçimiz Doğukan Karakuş, bu yıl yapılacak olan üniversiteliler arası dünya şampiyonasına Almanya adına katılacağını ve çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğün dile getirerek, ”Bu şampiyonadan elim boş dönmeyeceğim. Kendime güveniyorum” dedi.

hem-uni-hem-gures-d.jpg

Orhan ÖNALDI – ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.