Helmstedt`de Yas-ı Muharrem oruç günleri

Helmstedt`de Yas-ı Muharrem oruç günleri

ABONE OL
13:05 - 15/09/2019 13:05
Helmstedt`de Yas-ı Muharrem oruç günleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Helmstedt Alevi Kültür Merkezi Muharrem Ayı nedeniyle yurttaşlara iftar yemeği verdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Almanca Konuşulan Ülkeler Koordinatörü Mustafa Arslan, YTB yurtdışı masası yetkilisi Servet Çetin, destekleriyle Türkiye’den gelen Alevi İnanç Birliği Vakfından Kasım Güvercin (Dede), Süleyman Kuşcu (Zakir), dernek başkanı İsmail Kartal, kadınlar kolu başkanı Gülüzar Şener, dernek yönetimi ve üyeleri, vatandaşlar katılım sağladı.

Başkan Kartal, 12.gün gerçekleşen Aşure ikramına katılan Helmstedt ve çevresindeki vatandaşa aşureyi elleriyle ikram etti.

„Aşure aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin, paylaşma ve dayanışmamızın simgesidir. Aşurede farklı tatlar bir araya gelerek yeni bir lezzet oluşturduğu gibi İslam dünyası da mezhebi, meşrebi, tarikatı, ırkı, rengi, dili ne olursa herkese tıpkı aşuredeki gibi ülkemizin birliğinin ve dirliğinin bozulma girişimlerine karşı durmak istiyorsak, millet olarak Hacı Bektaş-ı Veli’nin “Bir olalım, diri olalım iri olalım” sözünü asla aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Bu vesile ile tüm vatandaşların Muharrem ayını kutluyorum. Ayrıca bizi destekleyen T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına ve Alevi İnanç Birliği Vakfına bize Dede ve Zakir gönderdikleri, vatandaşlarımızın yanında olmaları hasebiyle ve de Kadınlar kolunun İftar ve Sahur yemeklerini hazırladığından dolayı tüm dernek yönetimi ve üyeleri adına sonsuz teşekkür ediyoruz. İlerleyen yıllarda da bu dayanışmayı devam ettirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Gurbetçi vatandaşların istek, soru ve sorunlarına cevap veren yetkililer ayrıca bu vesile ile; YTB üzerinden Türkiye’deki Gençlik gezi projeleri, Gençlerin Türkiye’deki staj imkanları, Almanya’da yapılacak derneklerce Türkçe anadildeki eğitim desteği, Halkoyunları ve Bağlama gibi kültürel faaliyetlerin T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenmesi hususunda bilgilendirmelerde bulundular.

ha-ber.com/Serkan Çağatay / Helmstedt

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.