HEDEP’in ismi aynı kalacak kısaltılmış hali değişecek

HEDEP’in ismi aynı kalacak kısaltılmış hali değişecek

ABONE OL
22:00 - 24/11/2023 22:00
HEDEP’in ismi aynı kalacak kısaltılmış hali değişecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yargıtay’ın, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin adını kabul etmemesi üzerine, parti yönetimi ismin kısaltılmış halini değiştirmeye karar verdi. HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin açık adının değişmeyeceğini söyledi.

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, Yargıtay’ın partinin adını kabul etmemesi üzerine alınan kararı açıkladı.

Yargıtay’ın kararını ‘kumpas’ olarak değerlendiren Doğan, yerel seçimlere kısa süre kala alınan bu kararı eleştirdi.

“HADEP kapatılmıştı iki partinin birbiriyle karıştırılması mümkün değil”

Yargıtay’ın ‘HADEP’le karıştırılabilir’ gerekçesiyle HEDEP ismini kabul etmemesine tepki gösteren Doğan, “HADEP kapatılmıştı, dolayısıyla her iki partinin birbiriyle karıştırılması mümkün değil. Bilmeyenler için, hatırlamayanlar için bunu not düşelim. Yasayı evirip çevirip HADEP’i çağrıştırdığını ifade ediyorlar ve ismimizi değiştirmemizi talep ediyorlar. Savcılık diyor ki; bu talebimizi dikkate almaz ve belirlediğimiz sürede gerekli değişiklikleri yapmazsanız AYM’ye ihtar davası açarız. Bizi tehdit ediyor. HEDEP’e itiraz dışında, tüzük ile ilgili bazı değişiklikler yapmamızı da istiyor” dedi.

Partinin açık adının değişmeyeceğini vurgulayan Doğan, yeni bir kısa isim bulacaklarını ifade etti. Değişikliğin Yargıtay’ın istediği sınırlarda olacağını vurgulayan Doğan, “İstenen maddelere ilişkin tüzükte bazı değişiklikler yapılacak. Bunlar sadece Yargıtay’ın istediği sınırlarda olacak. Bunun dışında başka bir değişiklik yapılmayacak. Yine partinin yeni kısa adının ne olacağı konusunda da çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle seçimlere Yeşil Sol ile katılmıştı. Yeşil Sol Parti’nin ise seçimlerin ardından yapılan ilk kongrede adını, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirdi. Ancak kısa adı olan HEDEP’in, daha önce kapatılan Halkın Demokrasi Partisi’nin kısa adı HADEP’i andırdığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından kabul edilmedi.

“Yeni dönemde stratejimiz ‘kaybettir-kazan’ yerine ‘kazan-kazan’ olacak”

Yerel seçimlere de değinen Doğan, yeni stratejilerinin “kaybettirmek-kazandırmak” yerine “kazanmak” olacağını ifade etti.

Adaylarının her kesimin önerileriyle belirleyeceklerine dikkat çeken Doğan, “O nedenle birinci ve ikinci parti olduğumuz her yerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Kayyımları göndermekle yetinmeyeceğiz, kazan-kazan politikası ile hareket edeceğiz. Bu konuyla ilgili tartışmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin her yerinde kazanma odaklı bir stratejimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Doğan 27 Kasım’da başlayacak olan aday adaylığı başvurularının 10 Aralık tarihine kadar süreceğini belirtti. Doğan en çok kadınların ve gençlerin başvurmasını istediklerini duyurdu.

VOA tarafından geçilen HEDEP’in ismi aynı kalacak kısaltılmış hali değişecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HEDEP’in ismi aynı kalacak kısaltılmış hali değişecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HEDEP’in ismi aynı kalacak kısaltılmış hali değişecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.