HEDEP yerel seçimlerde ittifak şartı açıkladı

HEDEP yerel seçimlerde ittifak şartı açıkladı

ABONE OL
23:24 - 12/11/2023 23:24
HEDEP yerel seçimlerde ittifak şartı açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partisiyle ittifak yapmak isteyenlerin açık ve şeffaf olması gerektiğini söyledi. Diğer Eş Başkan Tülay Hatimoğulları ise “Bu seçimde kimsenin bizi görmezden gelmesine, irademize kayyım atamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

HEDEP’in Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan yaklaşan yerel seçimlere değindi. Bakırhan’ın gündeminde HEDEP ile olası ittifaklar vardı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dolaylı olarak destekleyen ve tabanının çoğu Kürt olan HDP’nin karşılıksız desteği ve Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda Zafer Partisi ile ittifak yapması eleştirilere konu olmuştu.

Ancak HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan bu kez dolaylı destek vermeyeceklerinin sinyalini verdi. “Bizler dolaylı olarak herhangi bir ittifak tarafı olmak zorunda değiliz” diyen Bakırhan, yerel seçimlerde kaybettiren konumunda olmayacaklarını söyledi.

“İttifaklara hazırız ama bu herhangi bir ittifakta kesin olarak yer alacağımız anlamına gelmemeli”

Önceliklerinin kayyım atanan belediyeleri almak olduğunu vurgulayan Bakırhan, “Birinci ve ikinci sırada geldiğimiz bütün kentlerde kendi adaylarımızı en geniş konsensusla, en kapsayıcı belediye eş başkan, belediye ve il genel meclisi adayları olacak şekilde birlikte belirleyeceğiz. Batıda ise ittifaklara açık olduğumuzu burada huzurlarınızda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. İttifak yapacağımız güçlerle yapmış olduğumuz hiçbir konuşma, çalışma, aldığımız hiçbir karar kesinlikle sizden habersiz olmayacaktır, sizinle paylaşacağız” dedi.

Halkın iradesinin yönetimlere yansıması için ittifaklara hazır olduklarını ifade eden Bakırhan, “Bu herhangi bir ittifakta kesin olarak yer alacağımız anlamına gelmemeli. Halkımızın işine gelmeyen, halklarımızın ve emekçilerimizin işine gelmeyen ittifaklar bize dayatılırsa seçeneksiz değiliz. En iyi ve güçlü adaylarımızla 3. Yol siyasetimizi yerel seçimlerde hayata geçirebilecek hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız” diye konuştu.

HEDEP İstanbul ve Ankara’da ne yapacak?

HEDEP’in özellikle İstanbul’da nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Bir önceki yerel seçimde, HDP’nin yönlendirmesiyle, Kürt seçmenler CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklemişti.

İmamoğlu bu destekle hem ilk seçimi hem de tekrarlanan ikinci seçimi kazanmıştı. Kürt seçmenler Abdullah Öcalan’ın, tarafsız kalmaları çağrısına rağmen İmamoğlu’na oy vermişti. Kürt seçmenlerin çoğu Ankara’da da CHP’nin adayı Mansur Yavaşoğlu’nu desteklemişti.

Hatimoğulları “Hiç kimsenin bizi görmezden gelmesine izin vermeyeceğiz”

HEDEP’in diğer Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise İstanbul 2. Olağanüstü Kongresine katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Hatimoğulları da yerel seçimlere dikkat çekti. Hatimoğulları da önceliklerinin kayyım atanan belediyeleri almak olduğunu söyledi.

Adaylarını ön seçimle belirleyeceklerini belirten Hatimoğulları, İstanbul ile ilgili planlarına ilişkin bazı bilgileri de paylaştı. Kimsenin HEDEP’i görmezden gelemeyeceğini savunan Hatimoğulları şunları söyledi : “Biz bu ülkede 3’üncü büyük siyasi partiyiz. Hiç kimsenin bizi görmezden gelmesine, hiç kimsenin bize kayyım atamasına, hiç kimsenin irademize zincir vurmasına izin vermedik. Bu yerel seçimlerde de buna asla izin vermeyeceğiz.”

Hatimoğulları partililere çağrı yaparak, yerel seçimler için seferber olmalarını istedi.

VOA tarafından geçilen HEDEP yerel seçimlerde ittifak şartı açıkladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HEDEP yerel seçimlerde ittifak şartı açıkladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HEDEP yerel seçimlerde ittifak şartı açıkladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.