HDP’li Üç Belediyeye Daha Kayyum Atandı 

HDP’li Üç Belediyeye Daha Kayyum Atandı 

ABONE OL
18:59 - 18/12/2019 18:59
HDP’li Üç Belediyeye Daha Kayyum Atandı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Muş’ta dün gözaltına alınan HDP’li üç belediye başkanı görevden alınarak yerlerine kayyum atandı. Bununla birlikte kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 31 oldu.

Muş’ta dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi yönetiminde olan Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan, Bulanık Belediye Başkanı Adnan Topçu ve Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Keskin görevden alındı. Dün gözaltına alınan ve İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınan belediye başkanları “örgüt propagandası yapmak”la suçlanıyor.

Muş Valiliği belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin “Muş ili Bulanık Belediye Başkanı Adnan Topçu hakkında; “Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/8078 sayılı soruşturma yürütüldüğü, adı geçenin bu soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği, Muş ili Bulanık İlçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik hakkında; “Terör Örgütüne Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/8119 sayılı soruşturma yürütüldüğü, adı geçenin bu soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği, Muş ili Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş hakkında; “Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca 2019/8083 sayılı soruşturma yürütüldüğü, adı geçenin bu soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

Ayrıca “Bulanık İlçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik, hakkında terör suçları kapsamında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/8119 sayılı soruşturma, Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş, hakkında terör suçları kapsamında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/8083 sayılı soruşturma, Bulanık Belediye Başkanı Adnan Topçu, hakkında terör suçları kapsamında Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2019/8078 sayılı soruşturma ve bu 3 belediye başkanı, haklarında yürütülen bu soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 17.12.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırılmıştır” denildi.

Başkanların görevden alınmasının ardından Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı Varto Belediyesine, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesine kayyum olarak atandı.

HDP’den yapılan açıklamada kayyum uygulamasının HDP ile sınırlı kalmayacağı belirtildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ”HDP’li belediyeler üzerinden Kürt’ün seçme ve seçilme hakkına saldırmaya devam edeceğini tekrar tekrar ilan eden AKP-MHP iktidarı, bu kez de CHP’li İzmir-Urla belediyesine yönelik olarak benzer bir uygulamayı devreye sokarak kendisi dışındaki tüm çevrelere gözdağı vermeye çalışmaktadır. İktidar ve siyaset elitleri partimizi geriletmek, ilerleme enerjisini kırmak için ellerinden geleni ardına bırakmadı ve bırakmayacak. Bir siyasi partinin karşılaşabileceği en ağır saldırılarla karşı karşıya kaldık, ancak yaktığımız mücadele ateşini söndüremediler, söndüremeyecekler. HDP’nin politik programının ve söyleminin gücü karşısında fikir ve sözleri tükenenler, halkın seçtiği temsilcileri rehin alarak ve belediyelerimize el koyarak kendi çaresizliklerine derman bulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Son görevlendirmelerle birlikte, kayyum atanan HDPli belediye sayısı 31 oldu.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.