HDP İzmir İl Binasına Silahlı Saldırı

HDP İzmir İl Binasına Silahlı Saldırı

ABONE OL
16:56 - 17/06/2021 16:56
HDP İzmir İl Binasına Silahlı Saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

HDP İl binasına silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken saldırgan gözaltına alındı.

HDP Twitter hesabından yapılan açıklamada “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” denildi.

HDP daha sonra saldırıya ilişkin olarak bir basın açıklaması da yayımladı. Açıklamada “Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi” ifadeleri kullanıldı.

HDP açıklamasında saldırıdan İçişleri Bakanlığı’nı sorumlu tuttu.

Valilik açıklama yaptı

İzmir Valiliği de saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.

Polis, Konak’ta binanın bulunduğu alanda güvenlik önlemleri aldı. Cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de saldırının ardından resmi Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Soyer açıklamasında “HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız” mesajini paylaştı.

HDP parti yöneticisi Naci Sönmez, savcı bina içerisinde inceleme yaptığını binaya HDP yetkilileri ve milletvekilleri şu an alınmadığını söyledi.

VOA tarafından geçilen HDP İzmir İl Binasına Silahlı Saldırı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. HDP İzmir İl Binasına Silahlı Saldırı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan HDP İzmir İl Binasına Silahlı Saldırı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.