HDB Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı

HDB Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı

ABONE OL
21:47 - 10/03/2020 21:47
HDB Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Halkçı Devrimci Birliği Türk Sosyal Demokratları olarak 8′ Mart Uluslararası Emekçi Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın hareketinin gündemdeki hak, eşitlik ve mücadele konularını görüşmek üzere bir araya geldiler.

HDB Halkçı Devrimci Birliği’nde düzenlenen Emekçi Dünya Kadınlar Günü anma etkinliğinde Kadınlar Kolu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ata Gülseven, açılış konuşmasında „ 8 Martlar bitmez mücadeleye devam edeceğiz. Kadınlar gününde erkek arkadaşlarla da birlikte kutlamaya ayrıca çaba gösteriyoruz. Bizim için kadının sorunu toplumsal bir sorun, sade kadın sorunu değil sorunu yapan toplum. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda daha çok öne çıkması gerekmektedir “dedi.

Ata Gülseven, 8 Mart Uluslararası Dünya Emekçi Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış bir gündür ayrıca Avrupa Konseyi ile yapılan İstanbul sözleşmesinin ne kadar uygulandığı tartışılan konular arasında olduğuna dikkat çekildi,

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.