Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da

ABONE OL
21:22 - 12/10/2022 21:22
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları ve toplantılar sırasında düzenlenecek olan G-20 Maliye Bakanları toplantısına katılmak üzere geldiği Washington’daki temaslarına başladı.

IMF-Dünya Bankası ile G20 toplantıları çerçevesinde bazı ikili temaslarda da bulunan Nebati, bu temaslarına ilişkin Twitter üzerinden bilgi paylaştı.

Buna göre, Nureddin Nebati’nin gün içindeki ilk görüşmesi Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli ile oldu. Nebati bu görüşmeyle ilgili olarak, “İşbirliğimizin önümüzdeki yıllarda yeni projelerle daha da güçlenmesi gerektiğinin altını çizerek, özellikle Banka’nın ülkemizdeki proje hacminin arttırılması ve yönetişim konularına değindik” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati daha sonra Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile biraraya geldi. Nebati görüşmede küresel ekonomik gelişmeler ve bu gelişmelerin iki ülke ekonomisine yansımalarını ele aldıklarını aktardı.

Nureddin Nebati Alman mevkidaşıyla görüşmeye ilişkin açıklamasında, “NATO müttefikimiz ve en büyük ticaret ortağımız olan Almanya ile küresel ekonomik gelişmeleri ve ekonomilerimize yansımalarını ele aldık. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini arttırma hedefimizi ve karşılıklı atılabilecek adımları değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Nebati bu görüşmenin ardından da IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları kapsamında J.P. Morgan tarafından düzenlenen “Yatırımcı Semineri”ne katıldı.

Seminerde dünyanın önde gelen yatırımcılarıyla biraraya geldiklerini kaydeden Nebati, “Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ve Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ülkemizin güçlü yatırım potansiyelini ele aldığımız toplantıda, yatırımcıların, Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti” dedi.

Nureddin Nebati ayrıca, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Maliye Bakanı Nicolas Kazadi ve AfrEximbank YÖnetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denys Denya ile biraraya geldi.

Denya ile verimli bir görüşme yaptıklarını ifade eden Nebati, görüşmede Türkiye’nin Afrika kıtasıyla ilişkilerini ve işbirliğini güçlendirecek, ticaret hacmini arrtıracak başlıkları kapsamlı şekilde konuştuklarını aktardı.

Nebati yarın sabah açılış konuşmalarıyla resmen başlayacak olan IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları ile yine yarın yapılacak olan G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılacak.

VOA tarafından geçilen Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Washington’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.