Hayatını kaybeden asker sayısı 9’a yükseldi

Hayatını kaybeden asker sayısı 9’a yükseldi

ABONE OL
01:48 - 13/01/2024 01:48
Hayatını kaybeden asker sayısı 9’a yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesine sızmaya çalışan PKK’lılarla yaşanan çatışmada ağır yaralı dört askerin de hayatını kaybetmesi sonrası can kaybının dokuza yükseldiğini bildirdi.

Bakanlık, bölgede operasyonların sürdüğü, 15 PKK’lının etkisiz hale getirildiği bilgisini verdi.

Bakanlığın ilk yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren asker sayısı 5 olarak verilmişti ancak daha sonra yaralı askerlerden dördünün daha hayatını kaybetmesiyle asker kaybı 9’a yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamada Türk askerlerinin “Irak ve Suriye kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak için Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda” Kuzey Irak’ta olduğu belirtildi. Açıklamada Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgesi ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında 29 hedefin imha edildiği de bildirildi.

Cumartesi günü Dolmabahçe’de güvenlik toplantısı

Bölgedeki gelişmeler sonrasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Cumartesi günü saat 14:30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde bir güvenlik toplantısı düzenleyeceği bilgisini paylaştı. Güvenlik toplantısına Erdoğan’ın yanısıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın katılacak.

Siyasetçilerden tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, X hesabındaki paylaşımında, “Şehadete eren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet; kıymetli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet, makamları âli olsun. Yaralanan askerlerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Bakan Fidan, terörle mücadelenin süreceğine işaret ederek, “Sınırlarımız içinde ve dışında, PKK terör örgütüne karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da “Pençe Kilit Harekat Bölgesinde Şehit Olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; Şehit Ailelerimize, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Yerlikaya X paylaşımında, “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; vatan uğruna, ay yıldızlı şanlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahraman evlatlarımızın kanı yerde kalmadı, kalmayacak” diyen Yerlikaya, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız. Bu hainlere yaptıklarının hesabını tek tek soracağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin haftasonunda yapılacak aday tanıtım toplantısının da iptal edildiği açıklandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Bu hafta sonu yapacağımız aday tanıtım toplantımız şehitlerimiz sebebiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ertelenmiştir” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehadet mertebesine erişen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim makamlarını âli, mekânlarını cennet eylesin. Devletimiz, vatanımızın bekası ve milletimizin selâmeti için fedayı can eden kahramanlarımızın kanını yerde bırakmayacaktır. Bu topraklardan son terörist sökülüp atılana, terörün arkasındaki tüm destekler ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de X üzerinden paylaştığı mesajda, “Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan beş askerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Özel, Cumartesi günü Manisa’da yapılması planlanan aday tanıtım toplantısıyla diğer kentlerdeki tüm CHP etkinliklerinin iptal edildiğini duyurdu.

Özel, “Bugün yüreğimizi yakan şehit haberleri ve bölgeden gelen endişe verici haberler üzerine yarın Manisa’da yapacağımız aday tanıtım toplantısını iptal ettik. Ayrıca yarın diğer şehirlerimizde yapılacak tüm etkinlikleri de iptal ediyoruz” dedi ve Merkez Yönetim Kurulu’nu Cumartesi sabahı olağanüstü toplantıya çağırdığını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum” diyerek taziyelerini iletti.

İYİ Parti’nin bu haftasonu Antalya’da düzenleyeceği yerel seçim istişare kampı ve tanıtım toplantılarının da iptal edildiği açıklandı.

Türkiye’nin PKK’ya karşı Irak Kürt bölgesinde 17 Nisan 2022’den beri yürüttüğü Pençe-Kilit Harekatı’nda 22-23 Aralık günlerinde çıkan çatışmada da 12 asker yaşamını yitirmişti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, saldırılara karşılık olarak Irak ve Suriye’de toplam 71 hedefe hava saldırısı düzenlendiğini söylemiş, “Hava harekâtları, çatışmalar ve diğer vasıtalarla toplam 59 terörist etkisiz hâle getirildi” açıklamasını yapmıştı.

VOA tarafından geçilen Hayatını kaybeden asker sayısı 9’a yükseldi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hayatını kaybeden asker sayısı 9’a yükseldi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hayatını kaybeden asker sayısı 9’a yükseldi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.