Hasan Peköz´den yeni albüm: SEYİR

Hasan Peköz´den yeni albüm: SEYİR

ABONE OL
22:34 - 15/09/2019 22:34
Hasan Peköz´den yeni albüm: SEYİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uzun yɪllardɪr eğitim ve sahne deneyimi ile müzik dünyasɪnda bulunan Hasan Peköz, yeni albümü SEYİR ile muzikseverlerle buluştu.

Sanatçɪ kendisini ve çalɪşmalarɪnɪ şöyle dile getiriyor:

“1972 Gaziantep doğumluyum , aile geleninden edindiğim müzik kültürünü orta öğrenimim süresince çeşitli kurumlarda ve okullarda eğitim programları  ve sahne deneyimleri ile geliştirdikten sonra 1994 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı´na girerek profesyonel döneme geçmiş oldum. Yaşam birikimlerimi ve çok çeşitli sahne deneyimlerimi kendi bestelerimden oluşan SEYİR adlı ilk solo albümümde somutlaştırdım. Albüm farklı formlardaki ( Türkü, özgün , sanat müziği ve serbest diğer formlar) bestelerimden oluşması itibariyle bir proje albümüdür. Müzik Medya etiketiyle ç ıkan albüm, farklı formlardaki iki besteme yaptığımız video klip çalışmalarıyla müzik severlerin beğenisine Mart 2019 da sunulmuştur.

„Bırak Ellerimi“ adlı sanat müziği formunda ve aşk konulu bestemi Gaziantep´te tarihi Aynur Hanım konağında çektik. https://www.youtube.com/watch?v=Xlv7CCADjIo&feature=share

Yine aynı şekilde memleket hasreti ve sevgisi konulu ikinci video klip çalışması Antep Ellerinde adlı besteme, yine Gaziantep´in tarihi Bey Mahallesi´nin sokaklarında ve hanlarında  çektik. https://youtu.be/stScGUTfgOY

25-26 Mayıs  2019 günlerinde çekilen her iki klibi , Türkü formundaki üçüncü video klip çalışması takip edecek. Bu ilk albümümde bestelerimi kendi yorumumla tanıtmayı hedefledim, aynı idealler ile diğer birçok bestemi seçkin seslerden duymak ümidiyle yazmaya devam ediyorum.

Ağustos 2009´dan beri MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) üyesiyim.

Ekim 2004 yılından beri Almanya’da yaşıyorum ve şimdiye kadar birçok kültürel etkinlikte sahne aldım ve sahne almaya devam ediyorum.”

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.