Harris Asya Turunda “Tayvan’a Destek” Mesajı Verecek

Harris Asya Turunda “Tayvan’a Destek” Mesajı Verecek

ABONE OL
22:38 - 26/09/2022 22:38
Harris Asya Turunda “Tayvan’a Destek” Mesajı Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris bu hafta Japonya ve Güney Kore’de temaslarda bulunuyor.

Harris’in bugün Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile görüşmesi ve görüşmede Tayvan’a destek konusunun da ele alması bekleniyor.

Kamala Harris’le birlikte Air Force 2 uçağıyla seyahat eden üst düzey bir Amerikalı yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Harris ve Kişida’nın bugün “Tayvan’la ilgili güvenlik konularında ortaklığı” görüşeceğini söyledi.

Yetkili ayrıca, Washington’un Japonya’nın artan askeri gücünden ve güvenlik rolünden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Harris bugün Kişida ile görüştükten sonra yarın ise Japonya’nın eski Başbakanı Şinzo Abe’nin cenaze törenine katılacak.

Associated Press haber ajansı, Harris’in üç gün kalacağı Tokyo’daki temaslarında ayrıca ABD’nin bilgisayar çipi üretimini genişletme çabaları çerçevesinde Japon iş dünyası liderleriyle biraraya gelmesinin öngörüldüğünü aktardı.

ABD Başkan Yardımcısı’nın üç günlük Tokyo temaslarının ardından ise Güney Kore’ye geçmesi ve burada Güney Kore lideri Yoon Suk Yeol ile biraraya gelmesi, ayrıca kadınlarla bir yuvarlak masa toplantısına katılması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta yaptığı açıklamada, Çin’in işgali durumunda ülkesinin askeri güçlerinin Tayvan’ı savunacağını söylemişti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 2-3 Ağustos tarihlerinde ülkesinin artan Çin baskısına karşı Tayvan’a desteğini göstermek için bu ülkeyi ziyaret etmiş ve ziyaret Çin’in tepkisine neden olmuştu.

Tayvan’ı 25 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk ABD Temsilciler Meclisi Başkanı olan Pelosi’nin ziyaretinin hemen ardından Çin, Tayvan çevresinde askeri tatbikatlar başlatmıştı.

VOA tarafından geçilen Harris Asya Turunda “Tayvan’a Destek” Mesajı Verecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Harris Asya Turunda “Tayvan’a Destek” Mesajı Verecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Harris Asya Turunda “Tayvan’a Destek” Mesajı Verecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.