Hanau kurbanları Nürnberg`de anıldı

Hanau kurbanları Nürnberg`de anıldı

ABONE OL
23:19 - 20/02/2020 23:19
Hanau kurbanları Nürnberg`de anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın her yerinde olduğu gibi Nürnberg’de de anma töreni düzenlendi, ırkçılık lanetlendi.

Almanya bir kez daha ırkçı katliamla sarsılırken Hanau ’da 9 kişinin ölümü ile noktalanan, i katliam ile ülke yasa büründü. Almanya’nın çeşitli kentlerinde anma törenleri düzenlenirken, ırkçılığın bir zehir olduğu, Irkçılığın öldürdüğü vurgulandı.

Anma törenlerinde biri de NSU ‘ya üç kurban veren Nürnberg’de yapıldı. Nürnberg Metropol Bölgesi Türk toplumunun düzenlediği tören, kentin merkezi olan Plarrer meydanında gerçekleşti.

TÖRENİ ALMAN GÖRSEL VE YAZILI BASINI TAKİP ETTİ

Nürnberg Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar’ın konuşması ile başlayan törende, Nürnberg Büyük şehir ikinci Başkanı Christian Vogel ,Meclis Üyesi Aynur Kır, Uyum Meclisi 2.Başkanı İlhan Postaloğlu, Türk Alman İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Avukat Emre Hızlı, Ahmet Can, İN-SAN Derneği Başkanı Rıza Özlek, Kuzey Bavyera CHP Birliği Başkanı Rifat Çolak, kısa adı TİM olan Türk Alman Engellilere Yardım Derneği Başkanı Kamili Erdemir, Fürth Meclis üyeleri Ayhan Yeşil, Aydın Kaval, Kuzey Bavyera Atatürkçüler Düşünce Derneği Başkanı Süleyman Akgün, Nürnberg Belediyesi Başkan adayı Marcus Köngig Yeşiller ’den Verena Osgyan, Nürnberg Kültür Dairesi Müdiresi Prof.Dr.Julia Lehner , Herzegenaurach FDP partisinden Bülent Ekrem, Alman yazılı ve görsel basın mensupları ile çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

SAFLARI SIKI TUTARAK PANZEHİR OLMALIYIZ

Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar topluluğu hitaben yaptığı konuşmada, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “Irkçılık nefret bir zehirdir “sözlerine anımsatarak, biz bu zehirde karşı hepimiz saflarımızı sıkı tutarak panzehir olmalıyız dedi
Daha sonra söz alan Belediye 2.başkanı Christian Vogel, Allianz Gegen Rechtsextemismu kuruluş yönetim kurulu üyesi Dietmar Bartsch ile İslam Çalışma grubu adına Tahir Aksu’da saldırıyı kınayarak, Irkçılığa yer olmadığının altını çizdiler.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Konuşmaların adından, saygı duruşu yapıldı, ölenler için dualar edildi. Törene katılanlar “H “harfi oluşturarak, cep telefonları ile Hanau’yu selam gönderdiler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.