Hamm ‘da Irkçı katliam protesto edildi

Hamm ‘da Irkçı katliam protesto edildi

ABONE OL
19:07 - 21/02/2020 19:07
Hamm ‘da Irkçı katliam protesto edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hanau’ da bir Irkçı Alman tarafından 9 göçmenin öldürülmesine tepkiler dinmiyor.

Almanya’nın Köln, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Duisburg, Siegen, Mönchengladbach, Münster gibi büyük şehirlerinde olaya tepki gösteren demokrat insanlar sokaklara çıkarak Terör kurbanı insanları andılar.

Almanya’ da Büyükşehirlerin yanı sıra küçük şehirlerde de irili ufaklı Protestolar, sessiz yürüyüşler, mitingler yapıldı.

Eski Madenci Kenti Hamm`da da yan yana gelen insanlar toplumu aşırı sağa karşı dayanışmaya, birliğe çağırdılar ve sağ, ırkçı Teröre göz yuman, ihmali olan politikacıları, emniyet güçlerini uyardılar.

Hamm ‘daki spontane Protesto Hamm Alevi Kültür Derneği (AKM) ve Sol Partili gençler tarafından düzenlendi. Hamm’ da Ana Garın önünde Willy_Brand-Platzdaki protestoya Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İnanç Kurulu Başkanı Cafer Kaplan dede, Sol Parti Anakent Belediye Meclis Üyesi ve parti Sözcüsü Alişan Şengül, Hamm Heessen Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tanlı, Hamm AKM Başkanı Mehmet Akbaba ile Dernek üyeleri ve Hammlı Sol Partili kişiler katıldı.

Hamm AKM yönetim Kurulu Üyesi Eylem Akbaba ve Sol Partiden Saner megafonla yaptıkları konuşmalarda Irkçı terörü lanetleyerek, ırkçı çetelere göz açtırılmamasını, onların korunmamasını, kin ve nefretin galip gelmemesini ve olaylara duyarsız kalan Alman halkının bir bölümünün olaylara tepki göstermesini talep etiller.

ha-ber.com/Hamm

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.