Hamburg’dan Boğaziçi Öğrencilerine Destek Gösterisi

Hamburg’dan Boğaziçi Öğrencilerine Destek Gösterisi

ABONE OL
16:12 - 07/02/2021 16:12
Hamburg’dan Boğaziçi Öğrencilerine Destek Gösterisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Prof. Dr. Melih Bulu‘nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepki gösteren Boğaziçi eylemcilerine bir destek de Almanya’nın liman kenti Hamburg’dan geldi.

Hamburg’un Hauptbahnhof merkezinde Hachmannplatz’da önünde soğuk hava koşullarına rağmen, Alevi dernek temsilcilerinin çağrısıyla ve demokratik güç birliği platformunun destek verdiği etkinlikte bir araya gelen protestocular, Boğaziçi öğrencileriyle dayanışma gösterisinde bulundular.

150 kişiye yakın göstericinin Merkez istasyon önünde, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak katıldığı etkinlikte, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolarla ilgili konuşmalar yapıldı.

DAYANIŞMAYI HAMBURG’DA YÜKSELTMEK İSTİYORUZ

Avukat Mahmut Erdem‘in koordine ve sunumuyla gerçekleşen mitingde, Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir, Hamburg Alevi Dernekleri adına Seval Ünlü, Sol parti adına Kadriye Baksi, Demokratik Güç Birliği Hamburg adına Esra Taş, AABF adına Baykal Arslanboğa ve Uluslararası Birlik platformu adına Jürgen Bader birer konuşma yaptılar.  Yapılan konuşmalarda, Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan atamanın akademik özgürlüklere saldırı olduğunu savunan göstericiler, “bu tepeden inme kararla üniversitelerin, kendilerini yönetmesi adına geriye ne kaldıysa sonlandırıldığı” vurgusu yapıldı.

Konuşmacılar anti demokratik atamayla Akademide özgürlüğün ve demokrasinin bitirildiğini ve en sıcak dayanışma duygularıyla Boğaziçi Öğrencilerinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini dile getirerek önümüzdeki günlerde de destek eylemlerinin süreceğini açıkladılar.  Mitingde ayrıca şair Hüseyin Ertuğrul’da Ahmet Arif‘ten, Nazım Hikmet‘e kadar ünlü şairlerin şiirlerinden bölümleri kendine has yorumuyla seslendirdi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.